10-річний хлопчик, який ледь не згорів в пожежі під час похорону дідуся, розповів як врятувався

19.05.2019 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: НОВА...

10-річний Руслан, який постраждав у пожежі, розповів журналістам як його рятували від вогню. Пожежа сталась 12 травня під час похорону дідуся Мирона Пирча із села Юськівці Лановецького району.

У помешканні готувалися до похорону. Від свічки, яку залишили запаленою, спалахнула труна. За лічені хвилини вогонь охопив усю кімнату і поширився в сусідню, де в той час спав Руслан. Хлопець різко прокинувся від сильного тріску. Вихід був заблокований вогнем. Він усе ж спробував рятуватись — скрутився на підлозі й заховав долонями обличчя, пише НОВА.

За мить-другу Руслан знепритомнів від чадного газу. Добре, що в той час рідні побачили, що горить хата, і кинулися рятувати Руслана. Вибили вікно в кімнаті, пробралися в приміщення і винесли хлопчика. На вулиці привели його до тями і викликали швидку допомогу.

Вогонь безжально обпалив дитину. Два дні Руслан лежав у реанімації Тернопільської обласної дитячої лікарні, нині — у хірургічному відділенні.

— Побачив дим і ліг на підлогу. Знаю з кіно, що так треба робити… Далі не пам’ятаю… — згадує Руслан.

У нього 10 % опіків, обпечені руки, ноги, живіт, спина, обличчя… Дихальні органи не пошкоджені.

Односельчани нині збирають гроші на лікування хлопчика. Родина живе скромно, тож для них цінна кожна копійка.

Кошти можна відправити на рахунок у «Таскомбанку»: 5366395400036654 (Пирч Юрій)

Одяг для хлопчика можна принести до обласної дитячої лікарні у відділ хірургії.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: НОВА...