На Дні Європи до Тернополя завітали «SKUTI ENSEMBLE» та «VOŁOSI»

22.05.2019 11:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: monitor-press.com

16–19 травня в Тернополі тривали Дні Європи. Головним приводом для святкування стало 15-річчя вступу Польщі до ЄС. Ці чотири дні були багаті на різноманітні цікаві заходи, концерти та майстер-класи.

Протягом першого і другого днів, окрім офіційних зустрічей у міській раді, відбулася конференція за участю науковців із закордону, зокрема з Польщі. Вона пройшла в Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка з нагоди 15-річчя вступу Польщі до Європейського Союзута 20-річчя приєднання до НАТО. В університетській бібліотеці представили цікаву виставку стародруків.

У вихідні тернополяни приходили в центр міста, щоб дізнатися про досягнення місцевої молоді, яка приготувала покази хімічних дослідів, мистецьких праць і виступи художніх колективів. Вечорами містяни мали можливість послухати музикантів. У суботній вечір мав виступити ансамбль старовинної музики «Skuti Ensemble» з Ельблонга, проте раптова злива перекреслила всі плани. Члени Польського культурно-освітнього товариства Тернопільської області, які очікували на цей виступ, запросили артистів до себе в гості.

Яцек Вілінський, Марцін і Ришард Скотніцькі та Пьотр Монета з ансамблю «Skuti Ensemble» під час зустрічі розповіли, чому грають музику Ренесансу, як вони захопилися цією музикою, звідки черпають сили та натхнення для своєї творчості. На запитання про музичні інструменти та костюми відповіли, що замовляли копії музейних експонатів.

Музичним теж видався недільний вечір. Після офіційних привітань віце-консула РП Терези Хрущ та заступника Тернопільського міського голови Леоніда Бицюри промову виголосив лауреат конкурсу «Інтелектуальний тріатлон до 15-річчя Польщі в ЄС» Володимир Мохун. Останнім акцентом Днів Європи, які пройшли під патронатом Генерального консульства РП у Луцьку, став виступ польського квінтету «Vołosi».

Tarnopol Den Europy1

Tarnopol Den Europy2

Алла ФЛІССАК


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: monitor-press.com