Коли в Новоукраїнці на Млинівщині облаштують зупинку?

Чи бодай посадковий майданчик?

23.05.2019 23:41   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Село Новоукраїнка – одне з найбільших на Млинівщині: його протяжність сягає близько 4,5 кілометра. Втім, це не створює селу жодних переваг, а значною мірою навіть спричиняє певні незручності. Річ у тім, що в населеному пункті обладнані три автобусні зупинки: одна при в’їзді з луцького напрямку, дві – на виїзді з села в напрямку Дубно.

А ось у центральній частині села на відстані більше кілометра, де розташовані адмінприміщеннястаростинського округу, фельдшерсько-акушерський пункт, відділення поштового зв’язку, торговельні заклади, та й до Свято-Троїцького храму рукою подати, автобусної зупинки немає.

Не секрет, що водії маршруток, на свій страх і ризик, зачасти зупиняються в центрі села. Звернення місцевої влади у різні інстанції в кращому разі спричиняють грамотні відповіді-відписки. Нещодавно одна з таких відповідей надійшла зі Служби автомобільних доріг у Рівненській області. У ній, зокрема, йдеться про те, у які параметри будівельних норм мають вписатися в Новоукраїнці:для будівництва ще однієї зупинки необхідні відповідні обґрунтування та проектна документація, розроблена згідно з будівельними нормами.

Зокрема, на зупинках громадського автотранспорту мають бути влаштовані перехідно-швидкісні смуги розгону та гальмування,зупиночні майданчики шириною 2,0 м та довжиною не менше 12 м, павільйони (навіси). Проектна документація в обов’язковому порядку підлягає узгодженню з органами Національної поліції.

null
Такі зупинки в етностилі дуже популярні в Україні. Може про таку мріють і в Новоукраїнці?

Орієнтовна вартість робіт складає близько 1 000 0000 гривень і Служба автомобільних доріг може розглянути можливість  будівництва додаткової автобусної зупинки за умови виконання вище перерахованих вимог, а також включити об’єкт Укравтодору до планів на 2019 рік за умови виділення потрібного для цього фінансування.

Ось така відповідь. А мешканці Новоукраїнки та її гості сподіваються, що під час ремонтних робіт на автодорозі «Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече» на відрізку дороги через Новоукраїнку шляховики цьогоріч все-таки обладнають додаткову зупинку для громадського автотранспорту. Якщо цього не вдасться зробити, то, можливо, спроможуться бодай на облаштування посадкових майданчиків. Принаймні, в селі на це покладають особливі надії…

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews