Вежа костелу досі у риштуванні - триває реставрація величного римо-католицького храму у Чорткові

25.05.2019 17:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews
Триває реставрація головної вежі одного з найкрасивіших костелів Європи. З 2018 року у м.Чортків дах Домініканського костелу Матері Божої, святого Розарія і святого Станіслава у риштуванні.
 
Запланували реставрацію після того, як з даху костелу почали падати декоративні елементи, а під мідними листами, якими покриті вежі, при огляді виявили прогнивші дерев'яні балки та поржавіли цвяхи. 
 
null
Фото з мережі Інтернет
 
У місті започаткували збір грошей для реставрації центральної частини міста. Для цього на вулиці, що веде від Домініканського костелу до старої Ратуші, поставили декоровану прозору скриньку. Відтепер кожен охочий чортківчанини, гість, турист може кинути просто неба без зайвих клопотів благодійний внесок "Для реставрації історичної частини  Чорткова".  Поряд з українським текстом переклад на англійську - "For the restoration of the historical part of Chortkiv". 
 
null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет
null
Фото з мережі Інтернет




Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews