Із Млинова «академіки» поїхали з опущеними головами…

26.05.2019 20:35   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Заключний матч чемпіонату України серед команд II ліги в групі А рівненський «Верес» зіграв у Млинові з лідером – ФК «Черкащина-Академія».

У разі виїзної перемоги гості гарантували собі перше місце в групі і безпроблемне підвищення в класі, тобто одержували пряму путівку в першу лігу. Однак непросто було їм здобути хоча б очко, бо рівняни, за винятком заключної частини поєдинку, контролювали його перебіг.

До особливої гостроти в першому таймі не доходили, а м’ячі, які летіли в «рамку», ловили або ж парирували голкіпери. І ось на останніх секундах першої сорокап’ятихвилинки сталося футбольне диво: після подачі кутового Антон Євдокимов головою посилає м’яч у ворота «академіків». Взяття «брамки» гостей було видовищним і вчасним - гості навіть не встигли розпочати з центру поля: свисток арбітра Олександра Титова запросив гравців на перерву.

Друга половина матчу розпочалася досить жваво – швидкості та ігрових оборотів додали черкащани. Читалося, що рахунок на табло млинівського стадіону їх аж ніяк не влаштовує, тож  прагнули бодай його зрівняти. Врешті, це вдалося зробити на 66 хвилині. До речі, також після подачі кутового від того ж прапорця, коли і господарі відкривали рахунок.І гості також забили головою. Якщо ж точніше – то Андрій Сторчоус, який з’явився на полі в другому таймі,  добив м’яч в сітку воріт «Вереса».

Далі гра тривала на зустрічних курсах. Бували моменти, коли тривога на кілька хвилин вселялася в серця місцевих уболівальників. Але захист і воротар Михайло Бабійчук у ці миті діяли бездоганно. Врешті, як і решта гравців. а на 80-ій хвилині настала мить футбольної звитяги Івана Гребенюка: після подачі м’яча в карний майданчик черкащан пан Іван у самотності його технічно приборкав і невідпорно пробив у правий від воротаря кут.

Спроби гостей відігратися не дали результату – гра так і завершилася з рахунком 2:1 на користь «Вереса». Відтакрівняни підсобили ужгородському «Минаю» - попередньому своєму кривднику, який одержав пряму путівку в першу лігу, а черкащам за підвищення в класі доведеться зіграти перехідні матчі. Рівняни ж за підсумками чемпіонату посіли п’яте місце.

У чемпіонаті, що фінішував, у Млинові рівняни здобули лише три перемоги.Очевидно для них фактор свого поля – не головний: опосередковано про це свідчить значно оптимістичніша статистика після ігорвересівців у гостях. А це вже , хто б що не казав, -  ознака футбольного класу. А ще – оптимістична перспектива на наступний футбольний сезон.

Перед грою з черкащанками лави запасних гравцівкоманд і тренерів  перемістили на протилежну від трибун сторону футбольного поля. Як бачимо, такі зміни – на фарт!

На завершення добре слово про суддівство: Олександр Титов без зайвої метушні і набридливих свистків контролював хід поєдинку, не давав розпалюватися пристрастям на полі і підстав для звинувачень в необ’єктивності. І жовтими картками не розмахував: показав лише три. Як для такого матчу – мізер…


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews