Через негоду аграрії Тернопілля зазнали мільйонних збитків

27.05.2019 20:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Тернополяни
На Тернопільщині аграрії нарікають на шалені збитки. Причиною цьому є дощова погода, яка негативно відбивається на посівах. 

За словами директора департаменту АПК Тернопільської облдержадміністрації Василя Кічака, понесені втрати вже обчислюється десятками мільйонів гривень.

- По Тернопільській області на 2500 гектарах посіви були пошкоджені, а на 558 га – загинули, - каже очільник обласного АПК. - Найбільше постраждали угіддя в Зборівському, Козівському, Бережанському районах.

За офіційною інформацією, сума збитків на даний момент сягає понад 66 мільйонів гривень. Якщо надалі не буде значних опадів, то аграрії краю будуть пересівати ті поля, які знищені проливними дощами. Втім, прогнози метеорологів поки не надто райдужні - синоптики й надалі обіцяють нестабільну погоду, грози та перепади температур. Тож, ймовірно, 66 мільйонів гривень - не крайня межа збитків господарників Тернопільщини.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернополяни