На Рівненщині суд обрав запобіжний захід начальникові управління ДАБІ

Судове засідання у Рівненському міському суді відбулося сьогодні, 27 травня, й тривало три години.

27.05.2019 22:50   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Суддя задовольнила клопотання військової прокуратури Західного регіону про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Нагадаємо, посадовця затримали за вимагання та отримання 400 тисяч гривень неправомірної вигоди. Під час вручення підозри про вчинення ним кримінального правопорушення останній чинив опір правоохоронцям. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 342 та ч. 1 ст. 345 КК України.

Подробиці версії слідства щодо того, як саме начальник Управління ДАБІ вимагав хабар описує рівненський сайт журналістських розслідувань «Черверта влада». Цитата дослівно:

«У березні Ігор Мічуда вступив у змову зі своїм сином. І через нього сказав заступнику директора «Буд Кепітал Менеджмент», що той має дати хабар за невиявлення під час проведення перевірки порушень законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Розмір неправомірної вигоди, яку вимагав посадовець, становив 100 тисяч гривень кожного місяця поки триватиме будівництво.

Гроші забудовник повинен був перераховувати на розрахунковий рахунок ПП «Мека» (фірма, яку заснував Ігор Мічуда і потім, за його словами, продав її, але її адреса така ж, як і в ГО, де співзасновник Ігор Мічуда – ред.).

Неодноразово, через свого сина, Ігор Мічуда погрожував забудовнику, що якщо певної суми не буде на рахунку, то він як начальник ДАБІ в області зробить все щоб будівництво припинилося. А керівництво «Буд Кепітал Менеджмент» при цьому притягнуть до  колективної відповідальності за порушення містобудівних умов.

Після цього заступник директора «Буд Кепітал Менеджмент» почав діяти під контролем правоохоронних органів.

12-го травня він перерахував 100 титсяч гривень на вказаний рахунок. А 15-го травня – зустрівся з Ігорем Мічудою в піцерії. Під час зустрічі Мічуда підтвердив надходження 100 тисяч на рахунок ПП «Мека».

Потім Ігор Мічуда сказав забудовнику перерахувати ще 300 тисяч на цей рахунок до 17-го травня, оскільки будівництво триває протягом чотирьох місяців.

Попередив що в разі відмови перерахувати кошти, за результатами перевірки, проведеної працівниками ДАБІ, будівництво на вулиці Гагаріна буде припинено».

 «Четверта влада» констатує, що вимагання й одержання хабара в розмірі 400 тисяч гривень не є першим кримінальним провадженням щодо Ігоря Мічуди. У 2016-му році Ігор Мічуда наказав своїм підлеглим знищити результати перевірки на будівництві житлового комплексу «Рівненська брама».

Аудіозапис розмови «Четверта влада» оприлюднила два роки тому.

Тоді інспектори ДАБІ Рівненщини на цьому будівництві знайшли порушень на майже півтора мільйона гривень. А за деякий час поскаржилися, що Ігор Мічуда змушував їх фальсифікувати результати перевірки на будівництві.

Водночас рівненська поліція і прокуратура закрили кримінальне провадження за підозрою у зловживанні Мічудою службовим становищем, оскільки, на їхню думку,сума зловживання недостатня для злочину.

Джерела «Четвертої влади» тоді повідомляли, що поки обласну держадміністрацію очолює товариш Ігоря Мічуди, доти посадовець буде на цьому місці.

«Четверта влада» також встановила причетність Ігоря Мічуди, до появи скандального будівництва біля краєзнавчого музею на Толстого, 10.

Управління захисту економіки в Рівненській області звертається до громадян з проханням:

Якщо вам відомі факти протиправної діяльності начальника управління ДАБІ, просимо звертатися до Управління захисту економіки в Рівненській області, а саме за адресою: м. Рівне, вул. Пушкіна, 4 або надсилайте інформацію на електронну адресу: rv@ekon.np.gov.ua

Джерела:

- матеріали Управління захисту економіки в Рівненській області;
- офіційний сайт Національної поліції: https://rv.npu.gov.ua;

- сайт «Четверта влада» https://4vlada.com

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews