Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Честь солдату з розвідбату! – Як у Дубні зустрічали бійців 130-го окремого розвідувального батальйону

29.05.2019 16:35   Автор : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Минулої п’ятниці на центральному майдані Дубна урочисто зустрічали бійців 130-го окремого розвідувального батальйону, які після успішного виконання бойового завдання в зоні проведення Операції об’єднаних сил повернулися в пункт постійної дислокації. Піднесеності додавали іменини -  четверта річниця з часу створення цього військового підрозділу: саме 20 травня 2015 року до його складу увійшли кращі бійці західного регіону нашої країни, а кістяк цього формування складають військовослужбовці Рівненщини.

Вже 28 травня 2015 року розпочався тернистий бойовий шлях розвід батальйону в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької і Луганської областей. Із 2015 по 2019 рік бійці «стотридцятки» проводили розвідку в Станиці Луганській, Трьохізбенці,  Кримському, Золотому, Попасній, Світлодарській Дузі, на околицях Горлівки та Авдіївки. На жаль, не обійшлося без бойових втрат особового складу військової частини: за роки війни загинули вісім героїв-розвідників.

null
 Фото автора

 Хвилиною мовчання військові і громада вшанувала пам’ять тих, хто загинув за волю, територіальну цілісність і державний суверенітет України.

Вітали розвідників начальник управління розв,ідки оперативного командування «Захід» полковник Ігор Приходько, Дубнівський міський голова Василь  Антонюк, голова Дубнівської РДА Юрій Парфенюк, народний депутат України Олександр Дехтярчук. Крім того, Олександр Володимирович подарував розвідникам ноутбук.

Вони не «засвічують своїх фейсів»

За виконання бойового завдання, старанність, розумну ініціативу, зразкове і якісне виконання службових обов’язків під час виконання завдань Операції об’єднаних сил по захисту територіальної цілісності і незалежності України та з нагоди відзначення 4-ої річниці створення 130-го окремого розвідувального батальйону оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України кращі офіцери, прапорщики, сержанти і солдати заохочені численними нагородами і відзнаками.

null
 Фото автора

Група рукопашного бою військового підрозділу продемонструвала каскад прийомів та інших розвідницьких набутків, що викликало небувалий інтерес і навіть захоплення глядачів. Зрештою, млинівчани рік тому мали змогу ознайомитися з арсеналом військової майстерності  розвідників на центральному майдані селища.

null
 Фото автора

До речі, у 130-у окремому розвідувальному батальйоні служить чимало наших земляків, в тому числі – млинівчан. Зважаючи на їхню військову спеціалізацію, не кожному можна «світитися» на сторінках видань. Не секрет: ворог не дрімає і, ймовірно, моніторить газети і журнали, в тому числі – і наш «Гомін і К». Тому вибачте, шановні читачі, що не можемо показати знімки всіх ваших родичів, але знайте: вони гідно несуть службу і виконують бойові завдання на війні, славлять і захищають наш край і Українську армію.

null
 Фото автора

Ну а хто потрапив на ці фото разом із військовим комісаром Млинівського районного територіального центру комплектування і соціальної підготовки Олександром Артем’юком, у якого воєнні будні також минали в «стотридцятому», то рідні і друзі впізнавайте їх без підписів і рангів. І не забудьте скласти дулю ворогам України…

null
 Фото автора

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews