У Коломиї реставрують найдавнішу церкву (Фото)

29.05.2019 10:31   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Бліц-Інфо

За цей час майстри відновили прогнилу деревину, зробили кам'яну відмостку та продовжують перекривати церкву ґонтою, пише - Бліц-Інфо.

За словами реставраторів, стара у ґонта, якою була покрита церква не була автентичною. Майстрів, які вміють правильно виготовляти таке перекриття — одиниці.

Після завершення зовнішніх робіт реставратори відновлюватимуть храм і в середині.

«Дорогі наші парафіяни, друзі, жертводавці, коломияни та гості міста, і всі, хто любить красу і сакральне мистецтво, ось цей чоловік п. Микола разом з командою, сьогодні зробив неможливе для збереження цього храму», - йдеться на сторінці Парафії Благовіщення Пречистої Діви Марії м. Коломия.

Як відомо, реставраційні роботи проводять для того щоб храм міг потрапити до переліку пам’яток Світової спадщини ЮНЕСКО.

Довідково: Церква Благовіщення Пречистої Діви Марії (1587 року) — чинна дерев'яна церква у Коломиї, пам'ятка архітектури національного значення під охоронним номером 233/1 на вулиці Карпатській 2. Відноситься до найкращих зразків гуцульського сакрального будівництва.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо