Львівські митники викрили аферу з секонд-хендом

29.05.2019 21:21   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: ПРОЗАХІД

Агент із митного оформлення товарів до м/п «Північний» Львівської митниці ДФС подав електронну митну декларацію на сортований одяг з текстильних матеріалів (Second Hand), що був у користуванні, 1-ї, 2-ї, 3-ї категорії (ступінь зношеності не перевищує 25%), який надійшов на адресу одного з ТзОВ Запоріжжя. Продавцем товару зазначено компанію з Коста-Ріки, фактурна вартість – понад 20 тис. доларів США, пише - ПРОЗАХІД.

Читайте також

Африканку з немовлям затримали на українсько-польському кордоні
Гвинтівку під набій Флобера знайшов службовий пес на «Раві-Руській»
У автомобілі мешканця Львівщини митники виявили 820 пачок сигарет

Задля перевірки автентичності документів, на підставі яких було здійснено митне оформлення виробів, що були у вжитку, митники надіслали запит до Митної адміністрації Республіки Польщі. З'ясувалося, що у документах, поданих до оформлення та надісланих Митною адміністрацією Республіки Польщі, є відмінності. Насправді продавцем товару є фірма з Познані (Республіка Польща), а вартість товару – понад 60 тис. EUR, різниця за курсом Національного банку України становить понад 1 млн. 327 тис. гривень.

Отже, директор підприємства вчинив дії, спрямовані на ухилення від сплати в повному обсязі митних платежів. Такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ст. 485 Митного кодексу України.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ПРОЗАХІД