Життя на візку: мами особливих дітей Тернополя розповіли про труднощі

30.05.2019 10:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Життя людей з обмеженими можливостями відтепер буде комфортнішим. В дію вступили нові будівельні норми. Мова йде про облаштування пандусів, тротуарів, спеціальних доріжок й табличок для незрячих, доступність громадських закладів. Чи реалізують їх у Тернополі, чи потрібні такі зміни та як живуть люди з інвалідністю наразі - у сюжеті Т1 Новини.

Навчально-реабілітаційний центр для дітей з інвалідністю. Тут школярі почувають себе комфортно: в школі є пандуси, ліфт, спеціальні вбиральні та зручна їдальня. Та за межами школи зовсім інша реальність. Мама 15-річного Назара розповідає, у сина ДЦП. Хлопцеві важко пересуватись самостійно, тож користуються спеціальним велосипедом. Та жінка додає, найважче з громадським транспортом.

"Не під’їжджають до самого тротуару, а трохи далі. Якщо під’їхати ближче, то він може вниз спуститись, а якщо ні - потрібно сина підносити, щоб він зайшов у маршрутку. Водії не дивляться хто там позаду, хто добігає, часто за метр перед нашим носом закриваються двері", скаржиться Ольга Страмик.

На власному авто забирає із спеціалізованої школи свого сина Дмитра Ірина Яворська. Жінка скаржиться, з дитиною на візку в громадський транспорт зайти неможливо. Тож , якщо машина в ремонті - йдуть пішки з центру на "БАМ". Проте, й тут не все так просто.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини