В Дубні на території в’язниці бійці ООС виявили масові захоронення

30.05.2019 17:40   Опубліковано : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

У колишній Дубенській колонії поселили бійців ООС, 130-го розвідувального батальйону, що прибули на ротацію. Поселилися в казармі, а приміщення й територія довкола вкрай занедбана. Стали копати рови, щоб розпочати ремонтні роботи з метою проведення каналізації та й наткнулися на людські рештки – скелети й черепи. І це рештки не однієї людини, поховання масове.

Відомо, що у Дубенській тюрмі відбувалися масові розстріли в перші дні після вторгнення військ фашистської Німеччини на територію Радянського Союзу. Тіла жертв, які родичі загиблих виявили просто в тюремних камерах, а також у похапцем заритих ямах, були поховані за християнським обрядом.

null
Фото з допису у Фейсбук Таїси Гайди

Ці ж, вочевидь, є ранішими жертвами злодіянь сталінського НКВС. Це ті українські активісти, представники інтелігенції та сільські господарі, студенти, яких стали пакувати до тюрем невдовзі після «золотого вересня» 1939-го року.

- В Дубно, на територію колишньої в'язниці,зараз після АТО переїхав на ротацію підрозділ мого чоловіка. Занедбану територію віддали їм під казарми.
На днях, коли почались ремонтні роботи і проводили каналізацію, знайшли залишки масових поховань.
Припускають, що це знищені НКВСниками репресовані українці.
Скільки всього ми ще не зробили, скільки наших близьких і рідних є безвісті пропавшими, невинно убієнними і забутими , нереабілітованими і невинно засудженими.
Нам усе те потрібно обов'язково виправляти, - написала на своїй сторінці у Фейсбук Таїса Гайда.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews