Червоногородський замок у 1875 році

31.05.2019 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Новинам Тернопільщини пощастило натрапити на раритетну колекцію світлин Червоногородського замку, яка датується ХІХ століттям, а саме 1875 роком.

Читайте також

Подоляни на родинних ретро фото
Красиві подолянки на ретро світлинах

Червоногородський замок – це оборонна споруда біля зниклого колишнього міста Червоногорода, у першій половині XIX ст. перебудована на палац. Руїни розташовані в урочищі Червоному, поблизу села Ниркова Заліщицького району Тернопільської області, на стрімкому пагорбі посеред глибокої котловини річки Джурин, яка в цьому місці утворила майже замкнуту петлю.

Як бачимо на представлених фото, до Першої світової війни палац мав вишукану терасу в італійському стилі та колонаду із 6 кам'яних колон, був оточений великим ландшафтним парком із фонтаном.

Під час Першої світової війни палац зазнав значних руйнувань, і його більше не відбудовували. Довершила руйнування Друга світова війна. Нині збереглися лише дві, значно пошкоджені вежі. У квітні 2013 pоку половина однієї з веж обвалилася.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: https://polona.pl


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews