У Львові дезертира засудили до п'яти років позбавлення волі

31.05.2019 17:32   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Франківський районний суд засудив до п'яти років позбавлення волі дезертира, проте звільнив від відбування покарання.

Читайте також

Львівський суд виніс вирок контрактнику-дезертиру з Тернопільщини
Військовослужбовець дезертирував заради хворої доньки

Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Уродженець с. Заверещиця Городоцького району як солдат запасу був призваний за мобілізацією Пустомитівсько-Городоцьким об'єднаним районним військовим комісаріатом Львівської області. Він проходив службу на посаді гранатометника 1-го аеромобільно-десантного батальйону у військовій частині польова пошта В3720 (на даний час це військова частина А0284, що дислокується у Львові).

18 січня 2016 року близько 08:00 він самовільно залишив розташування військової частини та направився за місцем фактичного проживання. У травні 2019 року до суду надійшла угода про визнання винуватості, укладена між прокурором військової прокуратури Рівненського гарнізону та обвинуваченим. Сторони погодились на призначення покарання за ч.3 ст.408 КК України у виді 5 років позбавлення волі та звільнення від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку.

21.05.2019 року Франківський районний суд м. Львова затвердив угоду про визнання винуватості, визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 408 КК України, та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі. Проте звільнив засудженого від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo