Федір Стригун в реанімації, потрібна кров, – син народного артиста

03.06.2019 12:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: zik

Відомий український режисер та актор Федір Стригун перебуває в реанімації у Києві. Його син просить про допомогу – артисту потрібна кров.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Відомо, що пана Стригуна прооперували, він прийшов до тями і самостійно дихає.

«Федір Стригун прооперований. Зараз у реанімації. Прийшов до тями. Дихає сам. – Ось цей не надто щедрий інформаційний набір, який вдалося отримати від людей у білому. я їх розумію і у жодному разі не засуджую їхню холоднокровність, а інколи і цинічність у спілкуванні з гіперчутливими родичами пацієнтів», – пише його син Назар.

Також він додав, що артисту необхідна кров будь-якої групи та резусу. Для детальнішої інформації потрібно написати в приватні повідомлення.

«о! є ще одна важлива справа! потрібна кров! група та резус значення на мають. хто має можливість – пишіть мені у приват!» – каже його син.

Варто додати, що Федір Стригун перебуває в реанімації у Києві.

Нагадаємо, Федір Стригун – український режисер та актор. Також він художній керівник, режисер-постановник і актор Львівського національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької. Народний артист України (1979), голова Львівського міжобласного відділення НСТД України, доцент, член-кореспондент Академії мистецтв України.

Серед спектаклів, які він поставив – «Хазяїн», «Суєта», «Житейське море» І. К. Карпенка-Карого, «Гайдамаки» Т.Шевченка, «Маруся Чурай» Ліни Костенко, «Народний Малахій» та «Маклена Ґраса» Миколи Куліша, «Мазепа» (трилогія) Б.Лепкого, «Ромео і Джульєтта», «Гамлет» В.Шекспіра, «УБН» Г.Тельнюк та інші. Федору Стригуну належить відкриття і сценічне втілення творчості незаслужено забутого композитора Ярослава Барнича і його оперет «Шаріка» та «Гуцулка Ксеня».

За 40 років творчої діяльності він зіграв понад сотню ролей. Фільми з його участю: «Пропала грамота», «І в звуках пам'ять відгукнеться…», «Запорожець за Дунаєм», «Дударики», «Камінна душа» та інші – принесли славу кіноактора. Лауреат Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, премії ім. І. Котляревського та премії ім. М. Садовського.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: zik