Заради дітей у Смигу завітали «саксаганці» (Фото)

04.06.2019 14:41   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Першого червня у Смизькому будинку культури було людно, гамірно і казково - вперше у Смигу (та й взагалі на Рівненщину) завітали актори Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім.Саксаганського, щоб підтримати ініціативу Молодіжна рада Смизької громади та привернути увагу людей і жителів селища до питання інклюзивності та соціалізації особливих дітей.

«Вистава-казка "Король Лев" відбулася в рамках Благодійний футбольний турнір "Кубок надії", що має на меті зібрати кошти для реабілітації двох хлопчиків Юрія Карачуна та Максима Лисенка у Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна, повна вартість якої становить 48 720 грн на одну дитину.

Наші земляки Дмитро Красіков, заступник директора Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім.Саксаганського та Vlad Krasikov, головний герой постановки, відгукнулися на запрошення та попри усі труднощі успішно виступили на сцені рідного будинку культури», - повідомила організаторка турніру, експертка з місцевого самоврядування Вікторія Костюк.

Таким чином, актори закликають людей та місцеву владу більше уваги приділяти потребам особливих дітей, створенню умов для їх повноцінного життя у громаді, а також матеріальній підтримці для лікування.

Цей концерт можна по праву назвати благодійним, адже виручені кошти 20 000 грн з продажу квитків вистачило на організацію поїздки у Смигу та проживання 45 членів групи, тому актори зіграли щиро, професійно та завзято без будь-яких гонорарів.

Після вистави актори зробили спільне фото з Юрою та Максимом, а також висловили слова підтримки, давали свої дружні поради. Деякі з них залишаються в Смизі і візьмуть участь у благодійних іграх. 

«Особлива подяка Київська обласна рада та адміністрації Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім.Саксаганського за підтримку молодіжних ініціатив та соціальних проектів, які допомагають нашим дітям та вселяють віру і надію в краще майбутнє!

А також слова вдячності хочу сказати директору Шепетинської гімназії Володимиру Білику за надані крісла, депутату Смизької селищної ради Василь Антонюк за їх перевезення до місця призначення, а місцевим підприємцям за підтримку наших ініціатив», - каже Вікторія Костюк.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews