Дарина Ясна

Дарина Ясна

журналіст, кореспондент, блогерка

У Рафалівці ФК “Малинськ” продовжив свою переможну серію до восьми матчів поспіль + ВІДЕО

04.06.2019 23:10   Автор : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Поєдинок 8 туру Чемпіонату Рівненщини для ФК “Малинськ” виявився, мабуть, другим за складністю в нинішньому обласному сезоні. Гравці ФК “Рафалівка” після поразки в останній виїзній грі проти ФК “Гоща-РІТТЕР” перед своїми вболівальниками вирішили дати бій лідеру змагань і це їм вдалося. Про напруженість боротьби свідчать і вісім жовтих карток, отриманими футболістами обох команд, а також мінімальний рахунок, з яким завершилася перша половина зустрічі.

Уперше забити в матчі гості зуміли лише на 28-й хвилині з одинадцятиметрового. До призначення штрафного без стінки привела атака лівим флангом, під час якої Василь Лойко кинув у прорив Віталія Бриксу і того на куті карного майданчика збив капітан господарів Роман Чугай. Рішення арбітра викликало бурю негативних емоцій у прихильників ФК “Рафалівка”, проте Олександр Гергелюк холоднокровно реалізував пенальті – 0:1.

Наступний м’яч влетів у ворота господарів на 52-й хвилині. Щоправда, не обійшлося тут без помилки з боку голкіпера Рафалівки. Спочатку Віталій Кашуба “пофінтив” на лівому фланзі в оточенні двох гравців суперника і п’ятою скинув м’яч на Василя Лойка, після чого лівий захисник ФК “Малинськ” в один дотик сильно подав у воротарський майданчик. Олександр Черевач спробував зафіксувати сферу у руках, але випустив її прямо за лінію воріт – 0:2!

Третій гол на 72 хвилині організували гравці, котрі разом вийшли на поле за одинадцять хвилин до цього. Віктор Кір’ях від бокової лінії власної половини поля зробив довгу передачу на Артема Корольчука. Форвард, на якому “висіли” відразу два захисника, зумів звільнитися від їх опіки, вийти на ударну позицію та “на техніку” прбити з лінії карної зони у дальній кут – 0:3.

Четвертий та останній м’яч потрапив у сітку ФК “Рафалівка” після атаки вже правим флангом. Юрій Яструб від центрального кола довгою діагоналлю знашов на фланзі Дмитра Луцюка і правий бек ФК “Малинськ” майже від кутового прапорця зумів вирізати м’яч на Артема Корольчука. Останній головою з лінії воротарського майданчика перекинув голкіпера, який опинився на ближній штанзі, проте сфера поцілила у дальню стійку та відлетіла назад у поле. Першим на підборі виявився Микола Гайдучик і повторним ударом метрів з восьми встановив остаточний рахунок цієї зустрічі – 0:4.

Протокольні дані матчу:

ФК “Рафалівка” – ФК “Малинськ” – 0:4 (0:1)

02.06.2019. 8 тур. Рафалівка. Стадіон “Раф-Брук”. 500 глядачів.

Головний арбітр: Приймачук Андрій (Рівне)

Голи:
Гергелюк Олександр – з пенальті, 28 (0:1)
Лойко Василь (Кашуба Віталій), 52 (0:2)
Корольчук Артем (Кір’ях Віктор), 72 (0:3)
Гайдучик Микола (Луцюк Дмитро, Корольчук Артем), 81 (0:4)

ФК “Малинськ”: 77.Грицаль Михайло; 44.Гергелюк Олександр (7.Онищук Анатолій, 89); 15.Портянко Олександр (11.Гайдучик Микола, 46); 6.Луцюк Дмитро; 4.Лойко Василь; 3.Проневич Дмитро; 33.Савицький Роман (к) (88.Корольчук Артем, 61); 28.Єременко Дмитро (18.Яструб Юрій, 46); 22.Кашуба Віталій (16.Кір’ях Віктор, 61); 11.Штандер Василь (8.Мичко Олександр, 79); 10.Брикса Віталій.
Середній вік: 27,6 року.

Попередження: Серховець Дмитро, 31; Прядун Микола, 49; Черевач Ігор, 65 – Штандер Василь, 34; Луцюк Дмитро, 36; Савицький Роман, 55; Проневич Дмитро, 57; Гергелюк Олександр, 63.

Для ФК “Малинськ” дана перемога стала восьмою з восьми поєдинків у Чемпіонаті області зразка 2019 року. Переможна серія команди Богдана Самардака є рекордною для нинішнього турніру. Для порівняння – другою за довжиною серією володіє ФК “Садове” і складається вона лише з чотирьох поспіль матчів (4-18 травня). Якщо ж враховувати матчі сезону 2018 року, то переможна серія ФК “Малинськ” сягнула вже 16 поєдинків і триває з 12 вересня, коли малинці на власному полі обіграли “Коливань” з результатом 6:2. Цікаво, що саме з клеванською командою малинський клуб мав зустрітися вже 4 червня, аби розвантажити календар для участі в Чемпіонаті України. Проте в останній момент команда з Рівненського району вирішила відмовитися від поєдинку. Швидше за все, перемоги над такими серйозними для неї суперниками як ФК “Садове” та “Ізотоп-РАЕС” пробудили амбіційність у клубу з Коливані та надію на очкові здобутки й у майбутньому матчі з ФК “Малинськ”.

У матчі проти ФК “Рафалівка” продовжили свої індивідуальні серії і гравці ФК “Малинськ”. Так, Михайло Грицаль покращив своє попереднє досягнення – після матчу в Рафалівці він тримає “на замку” власні ворота вже 328 хвилин (з 19 травня, з 58 хвилини гри з “Локомотивом” плюс три повні матчі), поредня серія тривала 319 хвилин (п’ять матчів, з них два – повних). Триває також гольова серія Артема Корольчука, який з 15 травня забив вже 6 м’ячів у п’яти поєдинках поспіль, а з врахуванням кубкової гри – 8 голів у 6 матчах.

null

 Результати матчів:

 

8 тур, 01.06, субота,

“Ізотоп-РАЕС” (Вараш) – “Коливань” (Клевань) 2:4 (юнаки – 3:1)

02.06, неділя,

СФК “Іква” (Млинів) – “Калина” (Бугрин) 1:0 (0:1) “Маяк” (Сарни) – “Локомотив” (Здолбунів) 4:0 (10:0) ФК “Гоща-РІТТЕР” – “Сокіл” (Радивилів-Крупець) 4:0 (7:0) ФК “Рафалівка” – ФК “Малинськ” 0:4 (2:0)

Відео: http://www.fcmalynsk.club/?p=2485


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews