За одну добу на території України втопилися двоє дітей

09.06.2019 19:10   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Нещастя трапилося на Київщині та в Запорізькій області. Одному з двох загиблих хлопців днями виповнилося 14 років, меншому – 7 років. Обидва загиблі відпочивали біля водойм з рідними, проте ніхто не міг передбачити нещастя й унеможливити його. Діти взагалі непередбачувані й за ними потрібен постійний нагляд. Навіть за старшими.

Так учора, 8 червня, родина з Броварського району Київської області у повному складі відпочивала на березі річки Десна, відзначаючи день народження мами. Двоє синів віком 14 і 12 років відійшли від місця відпочинку родини приблизно на 200 метрів вверх за течією. Там неповнолітні вирішили перейти річку вбрід до острова посеред русла. При цьому старший хлопець послизнувся і почав тонути. Молодший брат кинувся його рятувати і сам почав тонути.

Хлопців помітив з берега рибалка, 59-річний киянин. Він і кинувся рятувати дітей, почергово підіймаючи їх над водою і намагаючись доправити до берега. Проте йому вдалося врятувати лиш меншого брата.

Пошуки 14-річного хлопця тривають і досі. Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до  Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Тим часом у Михайлівському районі Запорізької області 7-річний хлопчик поїхав на риболовлю з батьком і дядьком. Поки чоловіки рибалили на березі зрошувального каналу, малолітній з краю берега впав у канал і втопився. Його тіло знайшли рятувальники. За цим фактом слідчі внесли інформацію про цю подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Усього впродовж травня цього року було зафіксовано 12 подій, пов’язаних з утопленням дітей. У червні таких фактів зафіксовано вже вісім.

Поліція закликає громадян уважно і відповідально ставитися до відпочинку дітей біля води. Батькам і рідним неповнолітніх слід пояснювати їм правила поведінки на воді, не відпускати дітей далеко від себе, постійно тримати в полі зору. Бажано обирати для відпочинку спеціально обладнані місця, уникати місць з необстеженим дном, оскільки там можуть виявитися небезпечні перешкоди (тверде дно, уламки будівельних свай, металеве сміття тощо). У разі підозри на нещасний випадок слід негайно повідомити рятувальників та поліцію.  

Департамент комунікації Національної поліції України

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://rv.npu.gov.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews