У можновладців є плани поміняти кордони Чортківського району?

10.06.2019 09:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Реально

Як поінформуваали журналістів Чортків.ОНлайн нещодавно у Тернополі обговорили Проект адміністративно-територіального устрою області.

Наразі вивчаються різні варіанти адміністративно-територіального устрою, однак визначитися із певним рішенням можливо тоді, коли буде підготовлено пакет відповідних проектів законів.

Усі напрацювання будуть широко обговорюватися на місцях із залученням органів місцевого самоврядування, відбуватимуться дискусії.

Нагадаємо, у Тернопільській та ще трьох областях реалізуватиметься пілотний проект щодо моделювання адміністративно-територіального устрою на новій територіальній основі. Утворено робочу групу для його реалізації та підготовки пропозицій з підготовки законодавчого акту з удосконалення адміністративно-територіального устрою області.

 

За попередніми даними, у області планують сформувати лише 4 спроможні райони.

Зокрема, експерти Української асоціації районних та обласних рад пропонують центрами районів зробити Тернопіль, Чортків, Кременець та Бережани.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Реально