Безпечним місцем для купання жителів Рівненщини назвали лише одну водойму (Фото)

10.06.2019 13:14   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: radiotrek.rv.ua

Безпечним місцем для купання визнали лише водойму - поблизу табору «Електронік Рівне», що на березі Горині у селі Кустин.

Про це йдеться на сайті "РадіоТрек".

Купатися у Басівкутському водосховищі не рекомендують. Такі висновки зробили фахівці Рівненського обласного лабораторного центру, які днями відібрали проби води з найбільшої водойми Рівного.

Вода в озері не відповідає санітарним нормам, пояснив директор лабораторного центру Роман Сафонов:

«Несподіванок немає. Вода не відповідає санітарним нормам за окремими показниками. Це колір (2,5 см при нормі – не менше 10 см), рН (близько 8,7  при нормі 6,5 - 8,5) та кисневий режим (невідоповідність нормам в окремих місцях забору – у понад два рази).

Мікробіологічні показники в межах норми: збудників захворювань, життєздатних яєць і личинок гельмінтів та цист, а також ооцист патогенних кишкових найпростіших ми не виявили. Утім, це пояснюється тим, що вода у цей час ще холодна. Зазвичай, через два-три тижні спостерігатимемо невідповідність і за показниками епідеміологічної безпеки».

Згодом міська влада повинна встановити на пляжі Басівкутського водосховища відповідні таблички з відповідним попередженням.

Між тим, проби води брали й в інших водоймах Рівненщини. Експерти зробили висновок, що купатися не варто:

- на так званому «дитячому пляжі», Гідропарку і здолбунівському ставку;

- на річці Стир у місці масового відпочинку в смт Зарічне; 

- у місці стихійного купання у Корці (район Замок, район Гребля, що на річці Корчик);

- на сарненському міському пляжі (річка Случ).

Безпечним для купання на сьогодні визнали лише водойму поблизу табору «Електронік Рівне», що на березі Горині у  селі Кустин Рівненського району.

За матеріалами https://radiotrek.rv.ua

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: radiotrek.rv.ua