У Дубні на Рівненщині число знавців чеської мови зростає щороку

11.06.2019 17:48   Опубліковано : Анна Лимич
Джерело: RvNews

У неділю, якраз на Святу Трійцю за католицьким обрядом, у Дубнівському товаристві Чехів Волині «Стромовка», яким керує Антоніна Пономаренко, відбувся  традиційний конкурс знавців чеської мови. Свято проходило в районній бібліотеці.

Варто зазначити, що діти із сімей в Україні, коріння яких пов’язані з Чеською Республікою, за допомогою вчителів систематично вивчають чеську мову. З року в рік, протягом 28 літ, звісно, змінюється склад молодшої і старшої груп, однак робота з цього напряму в товаристві не припиняється. Знаючи чеську мову, дорослі діти вступають у навчальні заклади Чехії і успішно будують там свою життєву кар’єру. 

null
Фото з мережі Інтернет

Цього року, як і завжди, свято вдалося на славу. Виконуючи завдання, діти показали гарні успіхи, навчала їх молода вчителька Оксана Радчук. До складу журі увійшли Антоніна Пономаренко, голова Волинського чеського товариства Жанна Васильєва і чешка з-під Дубна співачка Емілія Фураченко.

null
Фото Анни Лимич

Цікаво, що кожна дитина молодшої групи чеською мовою докладно розповіла про свою родину, а згодом називала речі, які пропонувалися у відео на екрані. Старші три хлопці і одна дівчина виконували спеціальні завдання, за якими оцінювалися їхні знання.

null
Фото Анни Лимич

Кращими у молодшій групі виявилися: Евеліна Єзгор (І місце), Ілларія Сірман (ІІ місце), Марія Миргородець (ІІІ місце). У старшій групі перше місце отримав Денис Степасюк. Усі учасники були нагороджені Дипломами за призові місця і за те, що прослухали курс чеської мови.  

null
Фото Анни Лимич

Допомагала у визначенні результатів конкурсу і Марійка Процишина з Квасилова, котра добре володіє чеською мовою і цьогоріч вступила на навчання в м. Унічов Чеської Республіки.

null
Марійка Процишина з батьком. Фото Анни Лимич

Саме там закінчили гімназію не однин десяток дітей з України, зокрема з Рівненської, Житомирської, Одеської областей.

null
Фото Анни Лимич

Унічов – тихе, приємне і затишне містечко з красивими архітектурними спорудами, з будинками, уквітчаними різнобарв’ям різноманітних квітів, запахом бузку, бузини і троянд.

null
Фото Анни Лимич

 

null
Фото Анни Лимич

 

null
Фото Анни Лимич

 

null
Фото Анни Лимич

 

null
Фото Анни Лимич

 

null
Фото Анни Лимич

 

null
Фото Анни Лимич

 

null
Фото Анни Лимич

І ось так чеське товариство «Стромовка» сприяє дітям, народженим в Україні, повертатися на свою прабатьківщину або й швидше – приймати у серце другу Вітчизну, знаючи, що й в Україні у кожного є домівка.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews