Прикарпатець віддав зловмисникам майже 12 тисяч гривень

12.06.2019 16:36   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Бартка

Правоохоронці вкотре застерігають жителів Івано-Франківської області бути обачними при покупках через Інтернет мережу на сайтах, які займаються продажем різного роду товару.

Читайте також

В Івано-Франківську телефонний шахрай в пенсіонерки виманив 40 тисяч російських рублів
На Прикарпатті поліція затримала двох підозрюваних у вчиненні злочинів
Кримінальне Прикарпаття: Краяни щодня стають жертвами шахраїв (Відео)

Про це повідомляє Бартка з посиланням на сектор комунікації поліції Івано-Франківщини, пише - Бартка.

Так вчора, до Івано-Франківського відділу поліції надійшло повідомлення від 34-річного місцевого мешканця, який розповів про те, що невідома особа заволоділа його грошовими коштами в сумі 11 800 гривень. З’ясувалося, що потерпілий вирішив купити косарку до трактора через Інтернет-мережу. На одному із сайті знайшов потрібний йому товар. Зателефонувавши за вказаним номером, та, узгодивши з так званим «продавцем» ціну, перерахував вищевказану суму на банківський рахунок, в результаті – ні косарки, ні грошей, не повернули, а зв’язок з «продавцем» обірвався.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб-шахраїв, місця їх перебування та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Торгуючи чи купуючи у мережі, будьте особливо пильними! Часто шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром. Купляйте потрібний товар за готівку та наживо спілкуйтеся з продавцями. Можливо заплатите дорожче, однак таки придбаєте необхідне.


Читайте більше на IfNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бартка