На Львівщині чоловіка за домашнє насильство засудили до року обмеження волі

15.06.2019 16:27   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

Золочівський районний суд Львівської області засудив чоловіка, який зловживав алкоголем та систематично погрожував матері фізичною розправою, до року обмеження волі.

Проте мати погодилася на звільнення його від відбування покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

У рішенні суду зазначається, що у цьому році чоловік кілька разів на побутовому грунті систематично вчиняв психологічне насильство над своєю матір'ю, що призвело до її психологічних страждань та погіршило якість життя потерпілої. Це проявлялось у словесних образах потерпілої нецензурними словами та погрозою фізичної розправи.

Суд дійшов висновку, що своїми діями чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ст. 126-1 КК України («домашнє насильство»).

17 травня 2019 року між потерпілою та підозрюваним у цьому провадженні на підставі ст.ст. 468, 469, 471 КПК України з ініціативи саме потерпілої була укладена угода про примирення. Згідно з угодою, сторони погодилися на покарання, яке повинен понести підозрюваний, у виді обмеження волі строком на один рік, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням.

4 червня 2019 року Золочівський районний суд Львівської області затвердив укладену угоду та призначив за ст. 126-1 КК України покарання у виді 1 року обмеження волі. Проте звільнив від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю один рік.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo