Корецький студент на велосипеді примчав із Тернополя додому

Затим – назад до Тернополя. Здолавши в цілому 440 кілометрів. Хлопець тренується й має замах на подорожі дальші

16.06.2019 14:07   Опубліковано : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

Те, що велосипед – джерело здоров’я, на власному прикладі будь-кому розповість Євген Тройчин, студент Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя родом із Корця Рівненської області. Хлопець вже рік їздить на велосипеді на далекі дистанції. От і вирішив зекономити на коштах та й себе випробувати: гайнути на вихідні до батьків у Корець не автобусом, як зазвичай, а на велосипеді. Не боявся, що не справиться, бо щодня тренується.

«Зазвичай, я щотижня за одне тренування проїжджаю 100 кілометрів. Крім основного тренування, я ще кілька разів на тиждень проїжджаю по 50 кілометрів. Це допомагає відновлювати м’язи та тренувати витримку. Взимку теж не відпочиваю. Маю велотренажер, на якому займаюсь по 1– 5 годин під навантаженням. Я вже досить підготовлений, тому вирішив поїхати до себе додому в Корець. Знав, що це мені під силу, тому просто лишалось обрати день і час», - розповів сайту 20 хвилин.

Оскільки вже розпочалась спека, Євген вирішив виїжджати з Тернополя о 4:30, коли ще не спекотно.

null
Фото з мережі Інтернет

«У дорозі я був приблизно 11 годин. За цей час робив кілька коротких зупинок. Перша моя зупинка була у Вишнівці через 1,5 години. Потім я ще зупинився у Кременці і Дубно. Зупинки були короткі – всього 20 - 30 хвилин. Вони мені були потрібні не для того, щоб перепочити, а щоб перекусити чи набрати води. Ще я робив кілька зупинок, щоб зробити фотографії краєвидів. Після того як я проїхав Дубно, Рівне вирішив оминути. Не бачив сенсу проїжджати через місто. Зупинився вже вдома, в Корці».

Щоб знайти дорогу, навігатором чи картою Євген не користувався, бо шлях йому добре знайомий. До того ж, по всьому маршруту зустрічалися вказівні знаки. Як розповідає Євген, після того як він дістався додому, то ще гуляв містом пішки кілька годин. Втоми та болю у м’язах на ранок не було, бо до цієї поїздки він готувався.

« Ніяких неприємних ситуацій в дорозі у мене не сталось, хоча я був готовий до всього. Я мав запасні камери, невеликий набір інструментів та аптечку. Їжі брав по мінімуму, адже з цим проблем ніяких немає – по всій дорозі зустрічаються магазини та автозаправки, де можна перекусити та поповнити запас води».

Наступного дня Євген виїхав назад у Тернопіль. До міста він дістався за 10 годин разом з зупинками. На цьому він зупинятися не збирається. В найближчі вихідні хлопець планує поїхати в Золочів до Центру космічного зв’язку. Від Тернополя туди їхати трохи більше 60 кілометрів. Це буде невелике тренування. Однак найбільшу поїздку на велосипеді студент запланував на серпень. Він планує проїхати 2500 – 3000 кілометрів по різним обласним центрам України.

«Я планував поїхати на велосипеді за кордон, але зрозумів, що з цим буде багато мороки. Для початку покатаюсь по Україні. Поки ще не знаю, які міста зможу побачити, але планую щодня проїжджати по 200 кілометрів. З собою візьму палатку та спальний мішок, щоб не зупинятись в різних хостелах чи готелях. Це буде і дешевше, і цікавіше».

Джерело: https://korets.rayon.in.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews