Тернополяни збирають гроші на будівництво Меморіалу «Алея Героїв» на Микулинецькому кладовищі

17.06.2019 16:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Меморіал для Героїв планують відкрити в Тернополі. Ініціаторами будівництва стали родини бійців, добровольців та військовослужбовців, які приходять на Микулинецький цвинтар до синів та братів.

Скульптура Архангела Михаїла, гарнітні колони та скляна поверхня. Такий меморіал незабаром буде облаштований на Микулинецькому кладовищі, де поховані військовослужбовці. Він носитиме назву “Алея Героїв”.

Дизайнер проекту Наталія Кіналь розповідає: це буде капличка саме зі статуєю Архангела Михаїла і наголошує: оскільки Революція Гідності розпочалася саме 21 листопада – у свято Михаїла. Біля каплички планують розмістити гранітні плити, на яких впишуть імена Героїв. Повідомляє Т1 Новини.

– Перша плита – посвята, що це за місце, кому воно присвячене, наступна – Небесна Сотня Тернопілля, наступні – формування військові, в яких воювали тернополяни і загиблі наші воїни – 4 плити, – каже Наталя Кіналь. 

Місце символічне, безпосередньо де поховані наші хлопці. На стіні будуть виписані всі прізвища наших хлопців, які загинули з Тернополя. Їх 23 людини і 6 хлопців з району. Крім цього будуть вписані батальйони, де воювали хлопці.

Крім того, на плитах впишуть дати трагічних подій, починаючи з 21 листопада 2014 року. За підрахунками, їх більше 25.

Проект “Алея Героїв” планують облаштувати на Микулинецькому кладовищі до свята Покрови. Проте, усе залежатиме збору грошей.

Долучитись до будівництва каплички, – фінансово чи іншою допомогою зможе кожен.

Отримувач: УК у м.Тернополі/ м. Тернопіль/50110000

Розрахунковий рахунок: 31519931019002

Банк отримувача: Казначейство України ЕАП

МФО : 899998

Призначення платежу: Благодійні внески для будівництва Каплиці на Меморіалі “Алея Героїв”. 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини