ЦВК зареєструвала вісьмох офіційних кандидатів у нардепи – з усіх округів Рівненщини

Станом на ранок 17 червня ЦВК зареєструвала вісім кандидатів у народні депутати від Рівненщини: по два у 152, 153 та 155 округах та по одному – у 154 та 156-му

17.06.2019 20:10   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Від 152-го округу у Рівному (окрім кількох вулиць у районі Північного) балотуються наразі 42-річний голова Рівненської ОДА та депутат Рівненської міської ради від БПП Олексій Муляренко та 40-річний директор ТОВ «ДРУК», а раніше – керівник «Санкому-Рівне» Святослав Євтушенко, який також є депутатом міської ради.

Пан Євтушенко входить у міськраді до фракції «Громадський контроль», проте є членом партії «Народний рух України». Олексій Муляренко – безпартійний. Обоє йдуть на вибори як самовисуванці.

null
Олексій Муляренко. Фото Рівне вечірнє

 

null
Святослав Євтушенко. Фото Рівне вечірнє

У 153-му окрузі (кілька вулиць Рівного, Рівненський, Гощанський, Корецький та Острозький райони) також вже є два самовисуванці. Балотується 30-річний адвокат з Нетішина Хмельницької області Павло Нікітюк, який родом із Лючина Острозького району і у 2015 році балотувався до Острозької райради від БПП, проте не набрав достатньої кількості голосів, щоб стати депутатом.

null
Павло Нікітюк. Фото Фото Рівне вечірнє

А також 37-річний Віктор Щербачук, генеральний директор ТОВ «Ріттер Біо Агро» з Острога та член Селянської партії України.

null
Віктор Щербачук. Фото Рівне вечірнє

154-й округ (Дубенський, Радивилівський, Здолбунівський, Демидівський та Млинівський райони) має поки одного кандидата – 47-річного чинного нардепа Олександра Дехтярчука.

null
Олександр Дехтярчук. Фото Рівне вечірнє

Пан Дехтярчук балотується як самовисуванець, хоча у парламенті входить до фракції Блоку Петра Порошенка, за підтримки якого йшов на вибори у 2014 році. Олександр Дехтярчук живе з родиною у Дубні, а сам родом з Корецького району.

null
Адам Жуковський. Фото Рівне вечірнє

Два самовисуванці – у північному 155-му окрузі (Дубровицький, Рокитнівський, Володимирецький та Зарічненський райони). Подали документи до ЦВК 35-річний комерційний директор ТОВ «Соя-Біотек» Адам Жуковський та 40-річний директор ТОВ «МДС-Буд» Віктор М’ялик. Обоє кандидатів не проживають в окрузі, проте звідти родом. Так, п.М’ялик живе у Фастівському районі на Київщині, а родом – з Воронків Володимирецького району.

null
Віктор М’ялик. Фото Рівне вечірнє

Пан Жуковський нині живе у Рівному, але народився у Залав’ї Рокитнівського району. Додамо, що Адам Жуковський є чоловіком судді Дубенського районного суду Олександри Жуковської та зятем екс-голови Рівненської облради Юрія Кічатого.

null
Олександр Данильчук. Фото Рівне вечірнє

Одного кандидата наразі має 156-й округ – 59-річного голову Рівненської облради Олександра Данильчука, який родом із Білки Березнівського району, проте вже давно зареєстрований у Києві. В облраді п.Данильчук – депутат від БПП, проте на вибори йде як самовисуванець.

Довідково: У парламенті України 450 депутатів, які наразі обираються за змішаною системою: половина проходить за списками партій, які долають прохідний бар’єр, решта – обрані від 225 мажоритарних округів, створених у регіонах.

На цих парламентських виборах, як і раніше, Рівненська область поділена на п’ять мажоритарних округів, від кожного з яких буде обрано народного депутата до Верховної Ради.

Джерело: https://rivnepost.rv.ua


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews