За участі ЦРМС підписано Меморандум, який передбачає створення нових робочих місць (Відео)

19.06.2019 17:27   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
У вівторок, 18 червня, в приміщенні Рівненського міського центру зайнятості  відбулося  підписання Меморандуму про створення місцевих партнерств зайнятості у Млинівській ОТГ та м. Сарни.   

Про це повідомляє Рівненський ЦРМС.

У заході взяли участь головний радник з технічних питань проекту Міжнародної організації праці Джемал Ходжіч,   голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, директор Рівненського Центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Сивий, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА, начальник відділу професійно-технічної та вищої освіти Петро Коржевський,  директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук, представники влади, ОТГ, служби зайнятості, навчальних закладів, роботодавців Млинівського та Сарненського районів.

Ініціатором створення партнерств є Міжнародна організація праці, яка реалізовує проект «Інклюзивний ринок праці для України». В Україні участь у проекті братимуть Рівненська та Херсонська області.

Як зазначив радник з питань регіонального розвитку ЦРМС Тарас Микитин, місцеве партнерство зайнятості надасть суттєвий  поштовх у створенні нових робочих місць у Млинові та Сарнах.

«Зокрема, у Млинівській ОТГ  передбачається  створення  постійно діючого бізнес-інкубатора з переробки молока на тверді сири та йогурти. Вартість обладнання, яке нададуть зарубіжні партнери і яке буде  розміщене у Млинівському коледжі, складе 100 тисяч доларів США.  На базі інкубатора будуть навчатися всі бажаючі відкрити власну сироварню. Крім цього, буде надано 25 грантів на суму 75 тисяч доларів США для безробітних, які проживають на території громади, для започаткування власного бізнесу.

У Сарнах акцент буде зроблено на підготовку спеціалістів з металообробки, які зараз потребує місцеве виробництво», - розповів він.

Млинівська ОТГ була включена у проект за пропозицією директора ЦРМС Руслана Сивого. Ще на першій зустрічі з представниками Міжнародної організації праці, яка відбулася влітку 2018 року і проходила у приміщенні Центру, він запропонував відійти від шаблонної співпраці з райцентрами, а зробити акцент на об’єднані громади.

«У багатьох ОТГ Рівненщини сьогодні хороші фінансові показники, розвивається інфраструктура і вони готові бути повноцінними партнерами у будь-яких новаціях. Звичайно, за умови, що це партнерство буде взаємовигідним. А від участі в цьому проекті очікується, насамперед, збільшення самозайнятості населення», - наголосив він.

Після цього обговорення Млинівська ОТГ, разом з містом Сарни,  і були обрані для  впровадження проекту. А Меморандум про створення партнерств підписали представники Міжнародної організації праці, центрів зайнятості, Млинівської селищної і Сарненської міської рад, влади, бізнесу та навчальних закладів.

За матеріалами Рівненського ЦРМС

Відео: ТРК "Ритм"

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews