Для чого на Рівненщину віце-прем'єрка Іванна Климпуш-Цинцадзе приїздила?

20.06.2019 21:39   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Під час робочої поїздки до Рівного Віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе разом із заступником голови ОДА Ігорем Тимошенком відвідала підприємство з виготовлення м’яких меблів «Морган Феніче». 

null
 Фото прес-служба РОДА

«Вражена потужністю виробництва та гостинністю одного із найбільших в Україні експортерів меблевої продукції. Підприємство зі штатом і майже тисячу людей постачає українські дивани у понад 20 країн Євросоюзу. Приємно здивував «соціальний пакет» працівників – це й оплачувані відпустки, й безкоштовний транспорт у межах області, харчування на підприємстві за символічну плату і навіть кімнати для відпочинку з можливістю у вільний від роботи час пограти в теніс. Це ще один приклад успішної історії, коли за відносно невеликий період підприємство стає лідером у своїй галузі та впевнено конкурує на ринках ЄС», - підкреслила Віце-прем'єр-міністр.

null
 Фото прес-служба РОДА

В свою чергу директор ТОВ «Морган Феніче» Роман Басараб розповів, що меблева фабрика розпочала свою діяльність у Квасилові, що в Рівненському районі, у 2012 році. Підприємство експортоорієнтоване, його продукція має великий попит на ринках ЄС. За 2018 рік виготовлено понад 230 тисяч диванів, загальний обсяг реалізованої продукції склав 1043,1 млн. гривень. За 2018 рік сплачено до бюджету 44,8 млн. гривень.

«За 7 років роботи підприємства, без сумніву, нам вдалося досягнути значного успіху. Серед замовників українських диванів уже не перший рік є відома компанія IKEA, на яку припадає понад 30% загального обсягу готової продукції», – наголосив Роман Басараб.

null
 Фото прес-служба РОДА

За його словами, такому успіху також посприяла імплементація Угоди про асоціацію Україна-ЄС та дія Зони вільної торгівлі.

«Особливо позитивною для нас стала ліберелізація валютного законодавства. Після відміни обов’язкового продажу валютних надходжень стало набагато легше працювати, оскільки ми отримуємо кошти в іноземній валюті, тож це для нас дуже важливо. Загалом маю зазначити позитивну динаміку роботи державних інституцій щодо виробників меблів», – сказав очільник «Морган Феніче».

Однак попри відчутні переваги є ще й низка системних проблем, які стоять на заваді вітчизняним експортерам. Зокрема, йдеться про затримки на митниці у проходженні вантажівок з товарами, зменшення кількості ліцензій для перевізників Польщею та іншими країнами ЄС.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews