Тернополянин Максим Черкашин пропонує вирішення проблеми із забезпеченням житла для молоді

20.06.2019 22:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Соціальні мережі

За результатами соціологічного опитування проблема забезпечення житлом актуальна для 72,7% української молоді. З них 93,4% вважають, що державні програми потрібні і 83,7% готові в них брати участь.

На сьогодні «діючими» є лише дві державних програми - «Пільгове молодіжне кредитування» та «Доступне житло». «Діючими» в лапках тому, що потреба на 2019 рік в програмі «Доступне житло» є 1 мільярд гривень, а передбачено лише 100 млн., тобто 10%, а потреба на програму «Пільгове молодіжне кредитування» становить 1,5 мільярди гривень, а передбачено лише 30 млн.!

Сергій Комнатний - керівник Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву відзначає, що сьогодні в Україні є прямий зв’язок між виїздом молодого населення за кордон та забезпеченням їх житлом.

 «Більшість молодих сімей не вірять, що можуть отримати щось від держави, і тому не стають на такий облік. Зневірившись – вони виїжджають з країни. І коли соціально та економічно активна молодь виїжджає – немає жодного позитиву для України – коментує чиновник».

Натомість, тернополянин Максим Черкашин пропонує реальний механізм вирішення проблеми із забезпечення житлом для молодого населення нашої держави на пільгових умовах.

«Я пропоную, у якості загальнодержавного експерименту, започаткувати новий алгоритм вирішення проблеми із забезпечення молоді житлом на базі Тернополя - залучивши до співпраці місцеву раду, кошти державного бюджету та державні банки, - коментує Максим Черкашин. – Так, за умови надання органом місцевого самоврядування земельної ділянки на безоплатній основі, яка знаходиться у комунальній власності, вартість одного квадратного метра стане значно дешевшою. Частину від вартості зведення будинків фінансуватиметься за рахунок державної програми, а частина за рахунок молодих сімей. Якщо молоді тернополяни не зможуть оплатити власну частину – вони матимуть змогу взяти кредит у державному банку під мінімальні відсотки».

За словами Максима Черкашина, саме тернопільський досвід можна буде перенести на усі громади України, таким чином зменшити рівень еміграції нашої молоді та відповідно забезпечити житлом на пільгових умовах молоді родини.

«Це один з пунктів моєї передвиборчої програми. Разом з нашою Командою “Голосу” ми зможемо втілити його у життя, - підсумовує Максим Черкашин».

До слова, 36-річний Максим Черкашин балотується у Парламент від партії «Голос» по 163-му одномандатному окрузі – місто Тернопіль.

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Соціальні мережі