ЦВК зареєструвала два десятки кандидатів-мажоритарників від Тернопільщини

23.06.2019 15:43   Автор : Новини Тернопілля
Джерело: Голос

1200 потенційних кандидатів-мажоритарників загалом по Україні подали документи учора, – зазначила Тетяна Сліпачук. “Як показує досвід попередніх виборів, наплив кількості охочих завжди припадав на останній тиждень реєстрації. Проте ця кампанія перевершила всі очікування. В силу об’єктивних і суб’єктивних причин, в останній день реєстрації (приймання документів для реєстрації) пакети документів подали близько 1200 кандидатів в одномандатних виборчих округах. При цьому загалом до 20 червня заяв було трохи більше 2000».

Наразі у ЦВК є чотири дні, щоб опрацювати і прийняти рішення щодо поданих документів. Весь список учасників виборчого процесу повідомлять до 25 червня.

У Тернопільській області діє п’ять окружних виборчих округів: 163 – з центром у Тернополі, 164 –  у Збаражі, 165 – у Зборові, 166 – у Теребовлі; 167 –  у Чорткові, – зазначив керівник правових проектів Тернопільського обласного осередку Комітету виборців України Володимир Курило. «Реєстрація кандидатів у Центральній виборчій комісії тривала з 24-го травня по 20 червня. Упродовж цього часу кандидати могли представити свої документи. Декому було відмовлено в реєстрації, серед основних причин – невідповідності в автобіографії. До прикладу, для кандидатів у депутати важливою є попередня громадська діяльність і опис її в автобіографії. Якщо цей блок не зазначено в автобіографії, то документи відхиляли. Кандидати вносили грошову заставу у розмірі 41 тисячі гривень».

Нагадаємо, 21 липня українці обиратимуть депутатів до Верховної Ради за змішаною виборчою системою.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос