Тернополянин у Туреччині зустрічав кримськотатарський прапор, що об'їхав 27 країн світу - «Об’єднані прапором - #LiberateCrimea»

24.06.2019 13:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

Кримськотатарський прапор розміром 3х4,5 метра із жовтня 2018 року подорожує по всьому світі - 22 червня прапор зупинився у Стамбулі (Туреччина)  - це 28 країна, у якій пройшла акція "Об’єднані прапором - #LIBERATECRIMEA". 26 червня прапор, підписаний десятками людей з різних країн, буде презентовано у Києві під час урочистостей з нагоди Дня кримськотатарського прапора - національного прапору кримськотатарського народу.

Подію зафіксував тернополянин Павло Мудрий: "У Туреччині дуже активна українська громада, багато українців прийшли підтримати кримськотатарську громаду. Над Босфором лунало "Крим - це Україна". Разом були прапори України, Туреччини та кримськотатарські прапори. Багато людей прийшли у вишиванках. Разом з кримськотатарським прапором був і прапор Військово-Морських сил України, на підтримку військовополонених українських моряків, ув’язнених у Москві. "  

"Об’єднані прапором - #LIBERATECRIMEA" — це міжнародний громадянський рух за деокупацію Криму і солідарність з кримськотатарським народом. 

Національний прапор кримськотатарського народу під час акції "Об’єднані прапором" люди зустрічали у Австралії, США, Канаді, Ірландії, Великобританії, Ірландії, Португалії, Люксембурзі, Бельгії, Франції, Швейцарії, Естонії, Іспанії, Німеччині, Австрії, Чехії, Польщі, Словаччині, Швеції, Фінляндії, Єгипті, Тунісі, Ізраїлі, Малазії то що.

Акція «Об’єднані прапором - #LiberateCrimea»  була ініційована Кримськотатарським Ресурсним Центром, міжнародною мережею «Об'єднані прапором» та Естонським інститутом прав людини. У рамках цієї акції національний прапор кримськотатарського народу протягом 9 місяців подорожує країнами світу і 26 червня, у день кримськотатарського прапора, повертається до Києва. 

Координатор акції від Туреччини - голова Координаційної ради українських громад Туреччини Олена Топчу. Посольство України в Турецькій республіці так прокоментувало цю подію у соціальній мережі Фейсбук: "Місцеві українці, кримськотатарська громада, наші турецькі друзі зібралися, щоби привернути увагу до кричущого порушення Росією міжнародного права - окупації українського Криму, встановлення там свавільного окупаційного режиму, триваючої збройної агресії на українському Донбасі, а також висловити свою підтримку кримськотатарському народу, українцям та всім тим, хто живе в умовах окупації і, жертвуючи собою, продовжує чинити опір."

Прапори кримськотатарський та ВМС України мандрували Туреччиною - побували у містах Анталія, Анкара та Стамбул.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Павло Мудрий


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews