Уряд остаточно затвердив механізм підвищення пенсій

26.06.2019 21:31   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Уряд остаточно затвердив механізм підвищення пенсій для українців з великим стажем роботи і невеликими зарплатами. 

«Сьогодні ми приймаємо рішення, що 2,5 млн українців отримають підвищення, і їхня пенсія становитиме не менше 2 тис. грн. З жовтня 2017 року – це вже 5 перерахунок. Нам також вдалося відмінити оподаткування пенсій і зняти з порядку денного вимогу підвищення пенсійного віку», - сказав лідер "Української стратегії" Володимир Гройсман Volodymyr Groysman під час засідання Уряду.

Вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. В середньому пенсія складатиме не менше 2 тис. грн. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.

«Я розумію, що людям важко. І з першого дня перебування на посаді Глави Уряду питання виведення пенсійної системи на новий рівень – це щоденне питання моє і моїх колег», - Володимир Гройсман.

Нагадаємо, 1 березня 2019 року вперше відбувся автоматичний перерахунок пенсій.

8,9 млн пенсіонерів отримали підвищення (в середньому з одноразовою доплатою 591,89 грн). Формула перерахунку прозора і залишається незмінною. Ця формула враховує  стаж (роки сплати соціальних внесків), рівень заробітної плати, яку отримував пенсіонер, і  рівень середньої заробітної плати по країні – спеціальний показник для розрахунку пенсійних виплат

З 1 січня цього року відбулося чергове підвищення для  455 тис військових пенсіонерів. Пенсії зросли в середньому на 763,48 грн, а з 1 січня 2020 року відбудеться ще один етап підвищення пенсій.

Уряд продовжує пенсійну реформу, розпочату в 2017 році. Це одна з найважливіших реформ останніх років. Головна мета – відновлення соціальної справедливості для тих, хто працював все життя.  На першому етапі пенсії були перераховані у близько 5,6 мільйонів українців.

За матеріалами КМУ.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews