Чорткову дадуть ще 9 мільйонів, а Заліщики залишилися без очисних споруд

27.06.2019 19:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

На будівництво очисних споруд Чорткова за ініціативи народного депутата Олега Барни було виділено 32 мільйони гривень. На черзі – надходження в місто ще 9 мільйонів для завершення усіх робіт.

Депутати від Тернопільщини із фракції БПП виступили ініціаторами створення державного фонду при Міністерстві екології України для реалізації екологічних проектів. На округ Олега Барни, зокрема із цього фонду було виділено 32 мільйони гривень, за які у Чорткові збудували очисні споруди. 

– Ми очікуємо надходження останньої суми у 9 мільйонів гривень для завершення усіх робіт, – повідомив народний депутат. 

За наполяганням Олега Барни, із фонду Мінекології також були виділені кошти на очисні споруди та каналізацію у смт Товсте (8 млн. грн.), будівництво системи водопостачання масиву житлової забудови в м. Борщів (4,7 млн. грн.), капремонт системи водопостачання у селі Висічка та водопроводу – в Скалі-Подільській, будівництво водопроводу в селі Кривче тощо. У той же Чортків минулого року надійшло ще 3,5 мільйона гривень із держфонду на реалізацію програми «Питна вода».

На жаль, місцева влада Заліщиків навіть не подала відповідного проекту, аби у Києві почули про їхню проблему із очисними спорудами. Відповідно, кошти на їх будівництво у держфонді не передбачили. 

– Місцева влада повинна співпрацювати із народним депутатом, щоби він мав змогу лобіювати інтереси того чи іншого населеного пункту у столичних кабінетах та «вибивати» під них кошти, – переконаний Олег Барна. – А під лежачий камінь вода сама не тече…

Втім, народний депутат добре обізнаний із тим, якою нагальною є проблема очисних споруд у Заліщиках, а тому ставить собі за мету домогтися, аби найближчим часом кошти на це було виділено.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews