Кременець на фото 1930-х років

29.06.2019 16:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

Маємо нову підбірку старих фото з минувшини міста Кременець на Тернопільщині. Фото датуються міжвоєнним періодом. На кадрах можемо побачити тогочасне місто та його мешканців.

Від жовтня 1920 р. до вересня 1939 р. Кременець належав до Польщі і входив у Волинське воєводство. Правлячі кола Польщі відвели місту роль одного з опорних пунктів закріплення своєї влади на «Східних кресах». Великі надії покладали на Кременецький ліцей, відкритий 1921 р.

1 жовтня 1933 року вилучено із міської ґміни Кременець села Чугалі, Зеблози Великі, Зеблози Малі, Білецька Долина і Бонівка, натомість включено села Сичівка, Грабівка, Андруга Велика і Білокриниця зі зліквідованої Білокриницької волості.

У міжвоєнні роки збудовано ватну фабрику (1936) й тютюновий завод (1938 р.), упорядковано вулиці, заліснено схили гір. Під час Другої світової війни з 11 по 14 вересня 1939 р. Кременець був осідком польського міністерства закордонних справ та послів інших держав.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: http://www.foto.karta.org.pl


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews