В Музеї історії НУ «Острозька академія» новий унікальний експонат

29.06.2019 23:47   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

Колекція стародруків Музею історії Національного університету «Острозька академія» поповнилась напрестольним «Євангелієм Почаївської друкарні Свято-Успенського монастиря» 1780 року видання. 

Стародрук зберігався у храмі Воздвиження Чесного Хреста в селі Богдашів Здолбунівського району.

null
 Фото НУ «Острозька академія»

Парафіяни церкви з ініціативи настоятеля храму протоієрея Тараса Волянюка вирішили передати своє «Євангеліє» в установу, де книга буде доступна для огляду широкому загалу.

null
 Фото НУ «Острозька академія»

Тож вибір зробили на Острозькій академії. «Євангеліє» передали музею історії Національного університету «Острозька академія». Зараз воно зберігається у експозиції колекції стародруків і рідкісних книг імені Івана Кардаша.

null
 Фото НУ «Острозька академія»

«Євангеліє» видане церковнослов'янською мовою, вміщує вінєтку на титулі (мідерит), 4 сторінкові гравюри (мідерити), 8 ілюстрацій у тексті (дереворити), заставки, кінцівки, ініціали. Граверами книги були відомі поліграфісти Йосиф та Адам Гочемські.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews