Сьогодні громада Тернополя святкує одне з найголовніших для нашого міста церковних свят – День ікони Божої Матері Тернопільської

30.06.2019 18:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Тернопільська чудотворна ікона Божої Матері перебуває у церкві Різдва Христового. Це один із найдавніших храмів міста. Історики розповідають, що церкву свого часу відвідували Константинопольський патріарх Єремія, просвітник і богослов Кирило Транквіліон Ставровецький, князь Костянтин Острозький і гетьман Богдан Хмельницький.

У 1730 році митрополит Афанасій Шептицький визнав сльози на іконі справжніми і проголосив своїм декретом ікону чудотворною. До такого ж висновку дійшла і духовна комісія, яку прислав Києво-галицький митрополит Афанасій (Шептицький). У спеціальному декреті вказувалося, що сльози на іконі Матері Божої не є природного походження.

Про Тернопільську чудотворну ікону Пресвятої Богородиці існує давня пісня староукраїнською мовою, опублікована у «Богогласнику в 1790 році під назвою «Пісня Пресвятій Діві Богородиці Чудотворной в Граді Тернополі».

Сьогодні цей храм є одним з центрів нашої рідної Православної Церкви України. Центр Українського православ’я. А Тернопільська Чудотворна ікона Божої Матері вважається однією з найбільших автентичних святинь українського православ’я.

Поясний образ Богородиці з малим Ісусом на руках є Гордістю та символом Тернополя. Це наш духовний ГЕРБ ТЕРНОПОЛЯ.

То ж віддамо шану заступниці Тернополя – Божій Матері. Нехай чудотворна ікона рятує тіло та душу. Просимо Богородицю про заступництво для громади, для Тернополя, для України!

Зі святом!


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews