На Рівненщині молодь з усієї України впорядковуватиме місця поховань вояків УПА

03.07.2019 18:40   Опубліковано : Людмила Марчук
Джерело: RvNews

Другий етап всеукраїнського історично-пошукового табору «Повстанські ночі» відбудеться з 10 по 14 липня на теренах Рівненського та Костопільського районів Рівненщині. На це таборування збереться зацікавлена молодь з цілої України.

55 осіб візьмуть участь у заході, матимуть змогу ознайомитись з історією національно-визвольних змагань українського народу в часи Другої світової війни. Учасники проекту глибше пізнають історії про визначних діячів національно-визвольних змагань 40-50 рр., які зробили великий вклад в процеси в період збройної боротьби українського народу в середині ХХ-го століття на теренах Рівненщини, (Рівненський та Костопільський райони), зокрема відвідають місця пов'язані з діяльністю Дмитра Клячківського, Василя Івахіва, Ніла Хасевича, Володимира Робітницького та місце створення УПА "Північ» в урочищі Гутвин.

null
Фото ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

У межах заходу буде проведена історично-пошукова робота по встановленню, документації місць поховань повстанців та місць, пов’язаних з їх героїчною боротьбою, через створення інтерактивної карти та встановлення інформаційних стендів.

По закінченню проекту буде презентовано громадськості звітні відео- та фото матеріали, які можуть використовувати всі охочі для національно-патріотичного виховання.

null
Фото ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

Дворічне напрацювання команди проекту буде втілено у виданні та поширенні серед молоді  книги - «Путівник. «Стежками УПА».

null
Фото ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

Також на учасників програми чекає розвиваюча та розважальна програми, зокрема всі матимуть змогу взяти участь у сплаві на катамаранах річкою Горинь, пограти в пейнтбол та навчитися чомусь новому в тематичних майстер класах.

null
Фото ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

 

null
Фото ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

 

null
Фото ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

Прес-конференція, присвячену старту програми відбудеться 8 липня (понеділок) в приміщенні "InfoНUB" об 11.00 годині за адресою: м. Рівне, вул. Словацького, 3а.

Учасниками зустрічі будуть: Володимир Русанов - багатолітній дослідник історії УПА на теренах Рівненщини; Андрій Смирнов - доцент кафедри історії Національного університету "Острозька академія", кандидат історичних наук; Юрій Ткачук - керівник проекту,  голова ГО "Фонд молодіжних ініціатив "Крила".

Організаторами молодіжного табору є: Громадська організація «Фонд молодіжних ініціатив «Крила», відділ  Національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту України, Управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА та  Агенція активного відпочинку «Світовир».

Контактна особа: голова ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила»

Юрій Ткачук тел. (067)9158837


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews