Більшості міст треба побудувати сміттєпереробні заводи, - Володимир Гройсман

03.07.2019 22:14   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Одна з програмних цілей "Української стратегії" - побудувати такий сучаний завод у кожній області, як це зробив Володимир Гройсман у Вінниці.

На посаді мера Вінниці Володимир Гройсман запам'ятався справжнім господарником. Він вирішував проблеми, які головам інших міст були не під силу.

В 2008 році Вінниця стикнулася з сміттєвим колапсом: продовжувалася робота сміттєвого полігону, який давно вичерпав свої потужності й перетворився на джерело забруднення колодязів та річок. Місцеві жителі влаштовували пікети й перекривали дорогу. 

Але компроміс був знайдений і вже того ж року було проведено освітлення для мешканців поблизу полігону, почалася рекультивація полігону та поступова відмова від складання сміття на ньому.

Тоді Володимир Гройсман не обмежився цими заходами. В 2008 році Вінницька міська рада уклала угоду про співпрацю з КУП «Ековін» та німецькою компанією HAASE і на 2011 рік на полігоні вже працювало 12 свердловин по відбору газу. А станом на 2015 рік там функціонувала блочно-модульна теплоелектростанція.

Більше 10 років тому органи місцевого самоврядування Вінниці на чолі з Володимиром Гройсманом прийняли рішення шукати новітні технологічні рішення та інвесторів для будівництва сучасного сміттєпереробного заводу, оскільки складування та первинне сортування відходів не може вирішити проблему зменшення негативного впливу на екологію.

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews