У Львові судили військовослужбовця, який побив офіцера

05.07.2019 12:27   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

У Львові до 5 років позбавлення волі засудили солдата, який побив офіцера, що заважав йому вживати алкогольні напої на вокзалі під час повернення з зони проведення операції об'єднаних сил до місця дислокації.

Читайте також

Раніше судимий львів’янин побив 10-місячну дитину своєї співмешканки
У Самборі невідомий чоловік побив 13-річного хлопця
Львів’янину, який до смерті побив чоловіка, загрожує до 10 років ув’язнення

 Водночас суд звільнив засудженого від відбування покарання. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише - Status Quo.

Як зазначається у матеріалах рішення суду, бійка сталася на пероні Головного залізничного вокзалу Львова, поблизу вагону №15 потягу «Маріуполь – Львів». Тракторист-машиніст бульдозера II відділення взводу механізації роти механізації військової частини Т0410, перебуваючи у військовому званні «солдат», з метою помсти старшому лейтенанту за перешкоджання розпивання алкогольних напоїв, знаходячись в стані алкогольного сп'яніння, наніс останньому приблизно 5 ударів кулаками в область грудної клітки та тулуба, після чого, поваливши на перон, продовжив наносити удари кулаками, однак його зупинили перехожі та військовослужбовці військової частини Т0410. Дії солдата кваліфіковано, як заподіяння побоїв щодо начальника у зв`язку із виконання ним обов`язків з військової служби, вчинених в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 405 КК України

Крім цього, військовослужбовець обвинувачувався у нестатутних відношеннях, яке проявилось у завданні чотирьом солдатам побоїв у спальному приміщенні військової частини Т0410, що дислокується у м. Червоноград.

«У кінці листопада 2018 року, в період часу з 22:15 по 23:00, бажаючи утвердити власний авторитет у військовому колективі, з метою порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, після команди відбій, з метою незаконно заставити віджиматись та присідати, вишикувавши їх в одну шеренгу, почергово завдав побоїв кожному з них», - йдеться у судовому рішенні.

Дії обвинувачуваного кваліфіковані, як порушенні статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості, що виявилось у завданні побоїв, вчинене щодо кількох осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.406 КК України.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений  свою вину у інкримінованих йому злочинах, визнав повністю. У вчиненому щиро розкаювався, просив суд його суворо не карати.

22 травня 2019 року Залізничний районний суд міста Львова визнав солдата винним у правопорушеннях, передбачених ч. 3 ст. 405, ч. 2 ст. 406 КК України, і призначив йому покарання за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі строком 5 років. Проте звільнив з іспитовим строком 3 роки.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo