Активісти Чорткова не дозволили залити бетоном яму на цвинтарі, з якої вивезли останки з 14 могил

05.07.2019 20:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Активісти Чорткова не дозволили залити бетоном яму на цвинтарі, з якої вивезли останки з 14 могил. Про це повідомили члени ГО "Альтернатива - Чортків":

«Під час будівництва меморіалу на Чортківському цвинтарі, були вивезені на сміттєзвалище останки з 14 могил. Вчора цю яму вже мали заливати бетоном і тільки завдяки громадським активіста, зокрема Володимиру Добрянському, Володимиру Мармус та іншим вдалось зупинити це свавілля і наругу над могилами. Були небезпідставні підозри, що саме в цьому місці знаходиться Військовий цвинтар, де поховані Українські Стрільці, які загинули в 1919-1920-их роках. Про це, за життя, постійно говорив місцевий краєзнавець і дослідник Андрій Базалінський, про це неодноразово говорив репресований політв'язень Володимир Мармус. Про те, що потрібно провести дослідження перед початком будівельних робіт неодноразово наголошувала і ГО "Альтернатива-Чортків", власне саме з цього приводу ми ініціювали скликання оргкомітету в березні 2018 року, на який було запрошено Святослава Шеремету, відповідального секретаря державної комісії з увічнення пам’яті, директора меморіально-пошукового центру “Доля”,  який теж говорив про необхідність дослідження цієї ділянки. Чому під час проведення робіт на цвинтарі не проводився нагляд з боку Тернопільської обласної інспекції охорони пам’яток історії та культури та археологічного контролю? Чому роботи не припинились відразу після того, як натрапили на перші останки захоронень? З цього приводу відкрито кримінальне провадження по факту напруги над могилами», - пишуть активісти.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews