На Рівненщині бурштинщиків взяли під домашній арешт

06.07.2019 00:45   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

Прокуратура Рівненської області затвердила і направила до суду  обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 5-ти місцевих жителів за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 342, ч. 1 ст. 294 КК України (вчинення групою осіб опору працівникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов’язків, організація та активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувались погромами).

У ході досудового розслідування слідчими головного управління Національної поліції в Рівненській області встановлено, що у жовтні 2018 року вказані чоловіки з іншими невстановленими особами (в кількості приблизно 30 осіб) взяли активну участь у масових заворушеннях в одному з північних районів області, перешкоджаючи  працівникам Нацполіції виконанню їх службових обов’язків по відпрацюванню робочими групами родовищ бурштину-сирцю, попередження його незаконного видобутку на території 3-х сільських рад. Зокрема, вони заблокували рух транспортних засобах правоохоронців, здійснили    пошкодження 3-х службових автомобілів на  загальну суму понад 40 тисяч гривень.

Обвинуваченим у кримінальному провадженні обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. За вчинене їм загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 8-ми років.  

Джерело: Прокуратура Рівненської обл.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews