Тернопільській лікарні передали препарат від гепатиту C

06.07.2019 17:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

В рамках благодійної програми, за сприянням компанії «Дельта Медікел», компанії «Гілеад», партії «Європейська солідарність» та управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації, до Тернопільської університетської лікарні передали дороговарісний препарат «Харвоні».
«Я вважаю, що необхідність подібної допомоги надзвичайно велика, адже просто зараз в нашому реєстрі тільки в одній Тернопільській області перебуває близько 1200 пацієнтів! І це без урахування необлікованих хворих, які лікуються самостійно» - наголосив начальник управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Богайчук.
До слова, препарат «Харвоні» застосовується для пацієнтів різного віку та різноманітною супутньою патологією, а саме: нирковою недостатністю легкого чи помірного ступеня та із печінковою недостатністю. Курс лікування від до 8-12 тижнів в залежності від фіброзу та активності процесу. Також, його застосовують для лікування хворих з хронічним гепатитом C.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews