Про дебютний турнір з міні-футболу на кубок «Свободи» у Млинові

06.07.2019 19:45   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

Календар спортивних свят Млинівщини наповнився ще однією цікавою і видовищною подією: у минулі вихідні на районному стадіоні «Колос» фінішував дебютний турнір з міні-футболу на кубок «Свободи». Його ініціатор та організатор – голова Млинівської  районної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Володимир Тутевич. За його словами, здоров’я українців, їх духовна і фізична сила гартуються у спорті, а кубок «Свободи» - етап їхнього фізичного і патріотичного зростання.

Черговою нагодою продемонструвати спортивну майстерність і футбольний клас скористалися двадцять команд, які впродовж двох днів з’ясовували ім’я переможця турніру. У суботу футбольні колективи змагалися у  чотирьох групах – найсильніші вісім команд склали чвертьфінальні пари. Матчі цієї стадії відбувалися в неділю.

Право змагатися у півфінальних іграх вибороли колективи ФК «Атлетік» з Привітного, ФК «Млинів», ФК «Камаз-Агро» з Острожця та ФК «Свобода» з Рівного. Основний час двобою млинівчан із суперниками з Острожця завершився нічийним результатом 2:2.  У серії післяматчевих пенальті більше пофортунило гравцям із райцентрівською назвою - з рахунком 2:1 вони вибороли право виступити у фінальному поєдинку.

Ще одна пара фіналістів визначилася в грі привітненців і рівнян. У  бойовому суперництві футболісти з обласного центру з рахунком 2:1 здолали своїх конкурентів. Причому, переможний гол забили незадовго до фінального свистка.

У матчі зі третє місце майстри міні-футболу з Острожця взяли гору над привіт ненцями з рахунком 1:0. Із таким же рахунком рівненська «Свобода» у фінальній грі обіграла ФК «Млинів» і стали першим володарем однойменного кубка.

 Володар кубка «Свободи», призери турніру нагороджені грамотами, медалями і футбольними м’ячами. Крім того, командам вручена грошова винагорода: володар кубка одержав 3000 грн., «срібні» призери - 2000, «бронзові» - 1000 грн. ФК «Атлетіко» -  учасник півфіналу у командну скарбничку поклали 500 грн.

Організатори турніру визначили кращих виконавців. У номінації «Кращий гравець» приз дістався Сергію Філю – ФК «Свобода». Кращим воротарем став Олег Бабич з команди «Штурм» із Владиславівки, а кращим бомбардиром – Андрій Панчина з ФК «Млинів». До речі, упродовж двох днів він наколотив у ворота суперників дванадцять голів.

Підсумки змагань підбив голова федерації футболу Млинівського району Сергій Вишневський.

- За два дні вболівальники переглянули цікаві матчі, побачили  інші футбольні нюанси,  без яких футболу також не буває: вилучення, пенальті, «заворушки» на полі та інше. Власне, у цьому нічого дивного немає, бо гра – це адреналін, боротьба, емоції.

Без перебільшення стверджую, що районна організація ВО «Свобода» подарувала жителям району незабутнє свято футболу, яке, за словами Володимира Тутевича, стане традиційним. За нещільного графіка літніх змагальних подій у районі  кубок «Свободи» має шанс увійти в історію спортивної Млинівщини як найвидовищніший, наймасовіший, найпрестижніший турнір.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews