Відомий арт-семінар «Куст» збере на Рівненщині найталановитіших авторів

Цього року проект реалізовуватиметься за грантової підтримки Українського культурного фонду

07.07.2019 00:15   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Тринадцять відомих українських письменників, літературних критиків, культурно-мистецьких діячів, лауреати Шевченківської та інших всесвітньо визнаних літературних премій навчатимуть творити якісну, досконалу і навіть комерційно-запитову літературу.

«Завданнями проекту є надання галузевої бази знань особистого досвіду вітчизняних спеціалістів у напрямку літературної діяльності щодо розвитку та самореалізації у літературному та культурному середовищі України, промоції української літератури та вітчизняної видавничої конкурентоспроможності; абстрагування від стереотипності, утвердження цінностей відкритого демократичного суспільства, а також європейського рівня культурного світогляду в Україні. Коротше кажучи, в результаті реалізації проекту ми повинні переконати світову читацьку спільноту, що українська література – не рояль!))» - розповіла голова Рівненської організації Національної спілки письменників України та керівник проекту Ірина Баковецька-Рачковська.

null
Ірина Баковецька-Рачковська. Фото з мережі Інтернет

П'ятиденна літературна школа для письменників-дебютантів та бажаючих вдосконалити свою літературну майстерність проходитиме четвертий рік поспіль. Лекції, індивідуальні заняття, редагування та аналіз текстів, підготовка рукописів до видання, майстер-класи, тренінги, арт-практикуми учасників (презентація та промоція власної творчості), обмін досвідом проектної діяльності у напрямку літературної творчості (міжнародні гранти, гранти Міністерства культури України, УКФ, гранти міських та обласних бюджетів тощо).

null
Фото з мережі Інтернет

Назва "КУСТ" походить від давнього поліського обряду "водіння Куста". Співорганізаторами проекту є Рівненська обласна державна адміністрація, Рівненська обласна рада, управління культури і туризму РОДА та Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Проект реалізації даної літературної школи впродовж п'яти днів передбачає заняття в різних історико-культурних локаціях Рівненщини з метою популяризації культурно-туристичного комплексу області, а зокрема – Дубно, Острог, Гурби Здолбунівського району. 

Після завершення навчання учасники традиційно отримують офіційний Сертифікат, виданий РОІППО про слухання курсу.

Реєстрація на участь в арт-семінарі на умовах конкурсного відбору триватиме до 31 липня 2019 року (деталі на аккаунті події у ФБ).

Матеріал надано Оргкомітетом 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews