Уряд відкриває реєстр власників ТКЕ по всій Україні і розпочинає перевірки встановлення тарифів на тепло, – Володимир Гройсман

07.07.2019 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews
Кабінет Міністрів України в рамках ініціативи встановлення справедливих цін на тепло і гарячу воду для українців відкриває реєстр власників теплокомуненерго по всій країні і розпочинає масові перевірки формування тарифів на місцях.

Про це під час засідання Уряду повідомив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Українська стратегія» Володимир Гройсман.

«Ми прийняли рішення обмежити ціну на тепло в країні. Ми бачимо, що в багатьох містах ціна завищена. Вона створюється місцевими «комунальними баронами»! – сказав Володимир Гройсман. – Наше завдання, аби наше рішення (щодо встановлення справедливої ціни) було реалізоване. А Мін’юст і далі продовжуватиме працювати над тим, аби оприлюднити інформацію про власників ТКЕ».

Глава Уряду наголосив, що, за вже наявною інформацією Мін’юсту, деякі компанії зареєстровані на Кіпрі, Сейшельських островах. І складається ситуація, коли людям виставляють великі невиправдані рахунки, а гроші виводять в офшори.

«І це не питання ціни на газ – вона по всій країні рівна. Тепло коштує по-різному! – сказав Володимир Гройсман. – Але ми захистимо українців! Сьогодні ми відкриваємо реєстр власників ТКЕ по всій країні – там буде багато цікавої інформації. Міністр юстиції і Мін’юст будуть координувати роботу всіх служб по перевірці цих ТКЕ».

Глава Уряду також звернувся до міських голів з вимогою проаналізувати кожну формулу тарифів, вичистити звідти всі корупційні складові і дати людям чесні платіжки.

«Нас обирають люди задля того, аби ми якісно виконували роботу», – сказав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, відповідно до рішення Уряду в Україні встановлюються граничні ціни на 1 Гкал тепла на рівні 1400 гривень за наявності лічильника або 35,21 грн за 1 м. кв у разі відсутності лічильника. На гарячу воду – 83,66 грн за 1 м. куб за наявності сушарок та підключення їх до систем постачання гарячої води, 75,74 грн за 1 м. куб – у разі їх відсутності.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews