Рівняни разом із лучанами і львів'янами взяли участь у всеукраїнському страйку за гідну зарплату

07.07.2019 15:20   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

Майже тисяча працівників газорозподільних компаній з Рівненської, Волинської, Львівської та інших областей у столиці під будівлею НКРЕКП (Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг) взяли участь у Всеукраїнському страйку з вимагою встановити зарплати в їх галузі на рівні середньої по промисловості в Україні та прийняти економічно обґрунтований тариф для операторів газорозподільчої мережі.

Причиною для таких таких радикальних дій стала чергова невиконана обіцянка керівництва НКРЕКП про перегляд тарифів щодо розподілу природного газу. Адже напередодні  під час зустрічі з профспілковими лідерами чиновники пообіцяли, що процедура перегляду тарифів буде розпочата до кінця червня цього року.

Проте питання регулятором так і не було внесене до порядку денного, що призвело до того, що з 2015 року зарплата працівників газорозподільних компаній залишається «замороженою». Вона вдвічі нижча, ніж в інших секторах енергетики. Для порівняння: середня зарплата працівників газорозподільних компаній –приблизно 6 тис. грн., в той час як середня по промисловості України – більше 10 тис. грн.

Мітингарі передали до НКРЕКП лист з відповідним зверненням. Ініцативну групу мітингувальників запросили до розмови. У підсумку в НКРЕКП в черговий раз пообіцяли переглянути тариф. Але цього разу лише в частині заробітних плат.

"В найближчий час будуть переглядатися наші тарифи тільки по зарплаті. Не будуть в комплексі, не буде ВТВ, не буде нічого. Я розумію, що в першу чергу нам треба переглянути тарифи, що стосуються частини заробітної плати", - підкреслив Сергій Компанічук, голова профспілки працівників газових господарств України.

Однак чи справді переглянуть тариф, поки що невідомо. Залишається відкритим й питання технічного обслуговування газових мереж.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews