Ігор Побер: Потрібно було за допомогою санкцій не допустити Росію до виборів, а не зачиняти двері перед ПАРЄ

07.07.2019 16:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews
Голова ВРУ Андрій Парубій скасував запрошення для Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) здійснювати спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні.

Проте у статутному органі Ради Європи заявили, що за час їхнього спостереження за виборами в Україні (від 1994 року) суттєво покращилися нормативно-правова база і виборчі практики.

Народний депутат України Ігор Побер зазначив, що впливати на приєднання Росії до ПАРЄ потрібно було за допомогою санкцій.

– Потрібно було за допомогою санкцій не допустити Росію, а не зачиняти двері перед ПАРЄ. Я не згідний з тим, що з української сторони були невагомі аргументи. Потрібно віддати належне нашій делегації, яка представляла український парламент і різні політичні сили, адже вона працювала у єдиному ключі. Напевне аргументи РФ були переконливішими,  їхнє лобі підтримали в Німеччині і Франції. А пан Парубій, який представляє одну з політичних сил,  спробував похизуватися тим, що може посперечатися із Європою, я вважаю, що це неправильним, – переконаний Ігор Побер.

Нагадаємо, що 26 червня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила рішення про підтвердження повноважень делегації РФ без обмежень, попри порушення принципів Ради Європи.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews