Як у Радивилові люди лелечу сім’ю рятували

08.07.2019 00:46   Опубліковано : Дарина Ясна
Джерело: RvNews

Через негоду чи якісь інші причини у Радивилові загорілося лелече гніздо, яке птахи облаштували на стовпі-електроопорі. Внаслідок пожежі двоє молодих лелек, ще не вміючих літати, загинули. Пара дорослих птахів врятувались, бо змогли вчасно злетіти з небезпечного гнізда.

Ще двоє пташат випали з гнізда. У них трохи обгоріли крила та хвости. Були кволі й налякані. Їх підібрали та виходили небайдужі люди. Ціла вулиця спостерігала за трагедією лелечої сім’ї. Боляче було дивитися, як двоє дорослих птахів все кружляли й кружляли низенько над тим місцем, де ще донедавна було їхнє гніздо.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Жителька Радивилова Марія Воронко із врятованим лелечам, яке й "випросило" для себе нову домівку. Фото Леоніда Воронко.

Врешті один із радивилівців Леонід Воронко не витримав, взяв під пахву врятоване цибате лелеча, яке за тиждень його підгодівлі людьми вже стало ручним та й пішов із ним до начальника місцевої РЕС. Розповівши про ситуацію, попросив комунальників поставити для лелек новий стовп та прилаштувати на ньому колесо. Начальник спершу віднікувався, казав, що стовпа в нього нема, проте коли птах був випущений з рук та як господар став розходжувати по кабінету, погодився.

Обіцянка була виконана. Наступного дня прийшли працівники Радивилівської РЕС і спеціально для лелечого гнізда встановили стовп, приладнали на ньому подобу колеса та навіть гілок настелили. Стовп був встановлений неподалік від того місця, де воно знаходилося раніше. На відміну від попередньої домівки лелек він безпечний, бо під ним не проходитимуть електромережі.

null
Фото з мережі Інтернет

Тепер люди спостерігають за тим, як лелеки знову облаштовують своє життя після трагедії, яка з ними нещодавно сталася.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews