На Дубенщині на локаціях Тараканівського форту знімають кіно

11.07.2019 15:25   Опубліковано : Любомир Тлумак
Джерело: RvNews

Зйомки українського фентезі «Джура Королевич» розпочали на території  пам’ятки фортифікаційної архітектури ХІХ ст.. Тараканівського форту, що у Ду 

Тараканівський форт обрали для зйомок з-поміж десятка локацій.

- Насамперед, нас привабила ось ця розруха. Вона – дуже експресивна. Крім візуальної експресії це відчуття небезпечності від того, що воно там ледве «дихає», – розповідає художник-постановник фільму Шевкет Сейдаметов. – Спеціально це не створиш. 

null
 Фото UA Рівне

Зйомки фільму потім продовжать на інших локаціях - у Києві та на Житомирщині.

Як повідомляє Інтернет-портал "ЧаРівне.інфо", режисер фільму - Антон Гойда, продюсери – Олег Щербина та Юлія Чернявська, автори сценарію:  Сергій Гаврилюк, Сергій Ухачевський, Кіра Волкова та Юлія Чернявська,  брати Капранови. Фентезі-казку створює кінокомпанія «Кобза фільм» за фінансової підтримки Держкіно України.

null
 Фото з мережі Інтернет

Як розповів Антон Гойда, у фільмі йдеться про боротьбу добра і зла.

- Це в нас є зло у казці, яке зветься лангомери. Зараз знімаємо сцену, як вони нападають на поселення, грабують, викрадають дітей… - говорить Антон Гойда. – Це фентезійна історія. Але не в прямому розумінні казка, яку ми чули у дитинстві.

Головна лінія фільму – сили зла  спочатку вбивають короля, захоплюють королівство. Але рятується маленький королевич, виростає і повертається, щоб помститися за батька і зробити все, щоб перемогти зло.

У зйомках задіяні такі відомі актори, як Максим Cамчик, Таїсія-Оксана Щурук, Аліна Коваленко, В’ячеслав Довженко, Олексій Вертинський, Віталій Салій, Костянтин Темляк, Олександр Кобзар, Михайло Кукуюк, Євген Олійник, Олексій Тритенко, Дмитро Рибалевський, Володимир Ращук та інші виконавці.

Всього ж у фільмі знімається майже 200 акторів. Долучили до зйомок і місцевих жителів. Кастинги проводили у Дубні, Тараканові, Збаражі, що на Тернопільщині, і Києві. 

- Цікаво було б зайти у форт. Я ще там не був. Взагалі, вперше про нього почув. Щось тут є тривожне, щемливе… Адже тут багато народу полягло,- ділиться своїми враженнями народний артист України В’ячеслав Хім’як. 

Зйомки фільму, за словами Антона Гойди, планують завершити уже за місяць. А реліз фільму запланували на наступний рік.

Бюджет стрічки – майже 28 мільйонів гривень. 

 

     За матеріалами Інтернет-порталу "ЧаРівне.інфо".

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews