У Млинові із приміщення колишнього молокозаводу «добувають» цеглу

11.07.2019 18:10   Опубліковано : Віталій Тарасюк
Джерело: RvNews

У Млинові стояло пусткою чимало промислових споруд та цехів, виробничі процеси на яких завмерли на початку буремних дев’яностих років минулого сторіччя: спритні так звані реформатори свою справу знали.

Споруди ті очі не муляли, але й не тішили. Сподіватися на відновлення роботи колишніх РТП, маслосирзаводу, хлібокомбінату, сільгоспхімії, заводу продтоварів не доводиться.

null
 Фото Віталія Тарасюка

По-перше: немає потреби у таких послугах, тим паче – у таких масштабах за царягорохівськими технологіями. Зрештою, немає чим і кому працювати.

 По-друге: відсутнє технічне та технологічне забезпечення виробничого процесу (не уточнюватимемо, хто й коли все демонтував, вивіз  – це інша історія!). Головне - підприємства уже не воскреснуть. Добре, що хоча б райспоживспілці вдалося нехай частково, та все ж зберегти приміщення хлібопекарні, хоча її виробнича спеціалізація суттєво змінилася і 28 тонн хліба за добу вже не бачити, як власних вух без дзеркала.

По-третє: цей варіант найсумніший: комплекс продається - аж до повного руйнування. Проте у всіх тих застарілих, перестояних, напіврозвалених спорудах (як, скажімо,  приміщення старої контори винзаводу), безсумнівно, є власники.

Усе це майно колишньої епохи «развитого социализма», назване і не назване, має свого господаря. «То робіть хоча б щось» - твердив відомий персонаж. Не можете самотужки – продайте, здайте, подаруйте, врешті! Бо  шкода, що людська праця переходить на ніц. Це ж не середньовічні замки Європи чи Великої Британії?! – там їх доглядають та адаптують до сьогодення. У нас все до цеглинки навпаки!

  І хоч у радянському минулому підприємливість вважалася вадою, живемо вже більше чверті століття в іншій державі за протилежно іншими економічними законами.  Тож думайте та робіть висновки, панове «хазяї», щоб не було запізно!

Принаймні, власники приміщень молокозаводу у Млинові вирішили чинити радикально. Як висловився один із співвласників підприємства,  правильніше розібрати приміщення на цеглу, ніж дочекатися, поки воно завалиться остаточно: кому потрібне будівельне сміття?

Окрім того, у центрі селища не бовванітиме порожніми вікнами споруда промислової архітектури минулої історичної доби. Що збудують на місці того цеху? - поки що розмірковують, але точно не маєтки чи фазенди. А, зрештою, кожен Іван має свій план, тож нехай йому щастить!


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews